Accenture nadačný fond

Accenture nadačný fond v Nadácii Pontis

Accenture pomáha zvyšovať zručnosti, ktoré umožňujú ľuďom zamestnať sa. Ide o rozvoj zručností akéhokoľvek druhu, ktoré prispejú k zvýšeniu možnosti uplatnenia sa na trhu práce, alebo integrácie do sociálneho a ekonomického života.

Pomáhame ľuďom zamestnať sa

Spoločnosť Accenture minulý rok rozšírila svoj dlhodobý cieľ. Stanovila si, že do roku 2015 pomôže zamestnať 750-tisíc ľudí na svete. V rámci programu Skills to Succeed podporujeme neziskové projekty, ktoré pomáhajú ľuďom zlepšiť si svoje zručnosti, aby sa dokázali uplatniť na trhu práce. Cez tento zamestnanecký grantový program sme podporili 11 projektov. Medzi nimi Divadlo Kaplnka v Bratislave, ktorého projekt bol zameraný na rozvoj podnikateľských zručností mladých umelcov. Tenenet, nezisková organizácia z Bratislavy zasa mohla vytvoriť chránenú dielňu, v ktorej ľudia so zdravotným postihnutím poskytujú masérske služby svojim klientom. V roku 2014 sme v spolupráci s Accenture a neziskovou organizácou Aptech spustili aj projekt IT v kurze pre mladých absolventov. Ide o vzdelávací program, ktorý pomohol vyškoliť 40 mladých nezamestnaných absolventov na pozíciu testera webových aplikácií. Okrem nich 420 ľudí absolvovalo on-line školenie na programovací jazyk C++. Vďaka programu sa zamestnalo 29 mladých ľudí. Cez Accenture Nadačný fond v Nadácii Pontis sme v roku 2014 podporili 90 organizácií, vďaka čomu si zvýšilo zručnosti 872 ľudí a 51 ľudí si našlo prácu alebo si založilo svoj vlastný biznis.

Accenture tiež finančne podporuje Fond pre transparentné Slovensko, medzinárodný program Teach for Slovakia a pravidelne daruje svoje počítače a príslušenstvo organizáciam, ktoré ich potrebujú.

Aktuality Zobraziť všetky
Oblasti podpory Zobraziť všetky