Automobilka podporuje rozvoj cyklotrás

Podporujeme neziskové organizácie, venujúce sa rozvoju mestskej cyklistiky na Slovensku. Podporujeme rozvoj cyklodopravy a budovanie cyklotrás.

V Žiline OZ Mulica inštalovala 90 cyklostojanov

Cieľom programu je naštartovať rozvoj cyklotrás na Slovensku. Samosprávy budú viac presvedčené o dôležitosti myšlienky podporovať budovanie cyklotrás, čo následne bude viesť k hľadaniu finančných zdrojov na realizáciu samotných cyklotrás. Úzka spolupráca pri budovaní cyklotrás je s Mestom Žilina, Žilinským samosprávnym krajom a občianskymi združeniami, ktoré sa venujú rozvoju cyklodpopravy na Slovensku.

Turčianske rozhľadne

Vďaka podpore z Nadačného fondu Kia Motors Slovakia boli vybudované dve rozhľadne na turčianskej cyklomagistrále. Projekt vznikol z jednoduchej myšlienky stavať turčianske rozhľadne v spolupráci s mestom Martin, Vzniklo príjemné oddychové miesto, ktoré už z diaľky láka návštevníkov turčianskej cyklomagistrály.

Cyklostojany v Žiline

Vďaka 90 novým cyklostojanom si nemusia cyklisti zamykať bicykel o ploty, značky, zábradlie, ale majú svoje miesto. Občianske združenie Mulica presvedčilo mesto, aby zmenili dizajn doposiaľ inštalovaných stojanov, ktoré sú prezývané kolesolámače. Vďaka množstvu nových stojanov mesto prijalo jednotný dizajn v tvare obráteného U.

Komentáre