Bielorusi sa inšpirovali na Slovensku

Študijnej cesty sa zúčastnila skupina pracovníkov bieloruských mimovládnych a výskumných organizácií.

Začiatkom mája sme zorganizovali študijnú cestu v Bratislave pre kolegov z bieloruských mimovládnych a výskumných organizácií. Počas troch  dní mali účastníci príležitosť zdieľať a porovnať metódy odbornej práce a výskumu v Bielorusku a na Slovensku. Bielorusi sa tiež stretli so svojimi kolegami z rôznych slovenských organizácií, Slovenskej akadémie vied, Transparency International či Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť, absolvovali živé a podnetné diskusie v Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku a Inštitúte pre verejné otázky a stretli sa aj so zástupcami Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Našich bieloruských kolegov zaujímali najmä možnosti medzinárodnej spolupráce, diskutovali sme o aktuálnej spoločenskej situácii v Bielorusku i na Slovensku a o inšpiratívnych ideách na jej zlepšenie.

Komentáre