25. 11. 2014 Nadácia Pontis

Ďakujeme Jankovi Orlovskému za 12 rokov spolupráce s Nadáciou Pontis

Ján Orlovský opustil správnu radu Nadácie Pontis. Dlhoročný hovorca ZSE sa rozhodol pracovať v novej oblasti.

Na stretnutí Správnej rady Nadácie Pontis (8. septembra 2014) sme sa takmer po 12 rokoch rozlúčili s členom našej správnej rady Jankom Orlovským. Janko bol naším mentorom, priateľom, členom hodnotiacich komisií, ba dokonca aj členom správnej rady Dobrej krajiny. Je to človek, ktorý bol viac ako desaťročie s nami v dobrom a zlom. U Janka vždy vyhráva ľudský, pozitívny a inšpiratívny prístup. Stál pri nás a všetkých našich kľúčových programoch, vždy s obrovským porozumením, podporou a najmä povzbudením.  Aj vďaka nemu a jeho dôvere sme sa púšťali do nových vecí, ktoré na Slovensku veľakrát neboli vyskúšané.

Na Jankovi Orlovskom je asi najcennejšie práve to, že nikdy s nami nebol na diaľku a neželal nám len všetko dobré. Janko si vždy v tej obrovskej spleti pracovných úloh našiel čas, aby prišiel a bol s nami. Či už to boli veľké podujatia ako Via Bona alebo dobrovoľnícke akcie v Tatrách. Stál pri štarte Dobrej krajiny na Pohoda koncerte, ktorý sme odpálili pred mnohými rokmi 17. novembra v bratislavskom PKO, ale nemal problém ani s moderovaním nášho CSR CEE Summitu.

Janko zanecháva za sebou neuveriteľne úžasnú stopu. Je to stopa mnohých vyčistených zrúcaním či fitparkov pre seniorov na západnom Slovensku a ďalších úžasných projektov. Stál tiež za založením Fondu pre transparentné Slovensko, je vizionárom jeho srdcovky Piešťanskej elektrárne. Janko je pre nás príkladom sociálneho inovátora, štartovateľa zmien, vizionára, človeka, ktorý vo firemnom i nadačnom svete bude veľmi chýbať. A bude nám chýbať aj ako člen správnej rady, ktorý vždy priniesol zaujímavé postrehy a vnímanie vecí. Veríme, že Janka neopustí optimizmus, hľadanie pravdy a dobra a kreovanie zmeny aj v prostredí verejnej politiky, do ktorej sa rozhodol vstúpiť. Držíme mu palce a za všetko mu v Nadácii Pontis veľmi ďakujeme.