16. 06. 2014 Nadácia Pontis

Dobrovoľníci čistili mestá a obce

GALANTA. Koncom uplynulého víkendu sa uskutočnilo celoslovenské podujatie firemného dobrovoľníctva s názvom Naše mesto, do ktorého sa zapojili aj dobrovoľníci z Galanty. Viac ako 400 dobrovoľníkov vyrazilo do ulíc štyroch miest (Galanta, Šaľa, Sereď, Nové Zámky) a dvoch dedín (Diakovce, Močenok), aby skrášľovali verejné priestranstvá, čistili športové ihriská, natierali ploty a preliezky v škôlkach alebo spríjemnili deň seniorom a obyvateľom domova sociálnych služieb.

Na celom Slovensku sa podľa hlavného organizátora podujatia Nadácie Pontis zapojilo do aktivít približne 5 700 dobrovoľníkov. Informoval o tom TASR Jaroslav Juriga, hovorca spoločnosti Samsung Elecktronics Slovakia, ktorá bola jedným z hlavných partnerov podujatia. Okrem toho sa do akcie zapojili aj zamestnanci ďalších spoločností – SAD Dunajská Streda a Autobusová doprava Fermo, povedal Juriga. Dodal, že Naše mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku a v strednej Európe.