13. 06. 2014 Nadácia Pontis

Dobrovoľníci v škole

Niekomu len tak nezištne a dobrovoľne pomôcť, to je dnes vzácnosť.

O to väčšiu radosť mali dnes v Základnej škole Nábrežnej v Nových Zámkoch, keď vo dvore zaparkovali autobusy s dobrovoľníkmi. Desiatky ľudí skrášlili deťom školský dvor.

Dobrovoľníci v škole:

Máme rukavice, máme všetko, máme dobrú náladu.

RUDINSKÝ Róbert, riaditeľ ZŠ Nábrežná Nové Zámky: „Každá takáto pomoc je úplne úžasná, neskutočne si to vážim. Školu máme veľmi-veľmi peknú. To oplotenie ešte čakalo na takých ľudí, ako ste vy.“

O chvíľu sa zhruba 70 dobrovoľníkov pustí do oplotenia školy, aby vďaka nim nabralo nový šat.

Dobrovoľník v škole:

Všetko máme pripravené, farbu, náradie, je toho 400 metrov.

Roboty kopec, najvyšší čas odložiť reči a chopiť sa nádob s farbou, štetcov a valčekov a zo spustnutého plotu bude nový.

RUDINSKÝ Róbert, riaditeľ ZŠ Nábrežná Nové Zámky: „Keď sme videli vypísaný grant Postav svoje mesto na nohy a teda sme videli, že dá sa to realizovať v týchto školských priestoroch, tak sme boli veľmi radi. Obrátili sme sa nadáciu PONTIS, grant sme dostali a dostali sme 400 eur.“

A čo sem priviedlo dobrovoľníkov z troch firiem?

Chcem niečo pomôcť mestu, lebo mali by sa tie mestá nejak čistiť alebo okrášľovať, ale nejak to nevidno.

– Je to dobrý pocit a chcem by som pomôcť. dobrovoľník: V dneskajšej dobe už skoro nikto nepomáha nikomu, takže aspoň to.

– Pre deti, nech majú radosť.

– Kvôli deťom všetko.

Počas práce dobre padne pohár vody či najlepšia dobrota mastný chlieb s cibuľou. Keby takýchto akcií naozaj bolo čo najviac, tak určite, že aj školy aj celkovo mestá by boli oveľa-oveľa krajšie.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.