02. 06. 2014 Nadácia Pontis

Dopravné ihrisko znova ožilo

Vďaka finančnej podpore nadácie Kia Motors Slovakia Pontis mohli zrevitalizovať staré dopravné ihrisko.

Detské dopravné ihrisko, ktoré je súčasťou areálu Materskej školy na Dostojevského ulici v Bytči, po rokoch opäť ožilo.

BYTČA. Po rokoch v areáli Materskej školy na Dostojevského ulici v Bytči opäť sprístupnia detské dopravné ihrisko. Vďaka finančnej podpore nadácie Kia Motors Slovakia Pontis vo výške tritisíc eur mohli v škôlke zrevitalizovať staré dopravné ihrisko. „V marci tohto roka sme poslali náš projekt nadácii a uspeli sme,“ hovorí riaditeľka škôlky Jarmila Ritnošíková.

Ihrisko bolo prvýkrát otvorené ešte v roku 1978. V ostatných rokoch bolo už vo veľmi zlom technickom stave, deti ho nemohli využívať. Po rekonštrukcii získalo ihrisko nový asfaltový poter a nové značenie. „Zreparovali sme pokazené semafory a dokúpili autíčka a formuly,“ dodáva riaditeľka škôlky. Z pôvodného vybavenia ihriska sa zachovali tri staré formuly. Dofinancovať potrebné vybavenie pomohlo zo svojho rozpočtu mesto Bytča. Materskú školu v Bytči na Dostojevského ulici dnes navštevuje 134 detí. Plný stav nahlásených detí už majú i na ďalší školský rok.

V popoludňajších hodinách budú môcť vynovené dopravné ihrisko využívať i ostatné deti z Bytče pod dozorom rodičov. Areál plánujú zatvárať až o pol piatej.