15. 05. 2018 Zodpovedné podnikanie

Eko Alarm: Darujme školám koše na triedenie

Spoločná iniciatíva pomôže deťom v školách na Slovensku triediť odpad a získať správny postoj k životnému prostrediu.

Zdroj: www.ekoalarm.sk

Viac ako dve tretiny odpadu končia na skládkach po celom Slovensku. Chcete to zmeniť? Darujte do škôl ľubovoľný počet košov na triedenie odpadu a osvetu o triedení. Alebo vybavte košmi na triedenie rovno celú školu. Každá trieda dostane dva koše – modrý na papier a žltý na plasty. Hodia sa aj k vám domov alebo do práce? Môžete darovať sadu dvoch košov aj sebe. Unikátny projekt Eko Alarm takto získané peniaze použije na zber kefiek zo škôl a firiem po celom Slovensku a ich následnú recykláciu a premenu na koše.

Spoločnosť CURADEN Slovakia s.r.o., zástupca značky CURAPROX, spojila sily so štyrmi neziskovými organizáciami – Živica, Priatelia Zeme – SPZ, INCIEN a Ekopolis – a vybavuje slovenské školy košmi na triedenie odpadu spolu s osvetou ako a prečo triediť. Deti tiež učia ako predchádzať odpadu a minimalizovať jeho tvorbu. Zmena myslenia u ľudí totiž musí začať od detí a mládeže a už v mladom veku by mali získavať správny postoj k životnému prostrediu.

Koše zo zrecyklovaných kefiek už dostalo prvých 2 986 tried z 200 škôl po celom Slovensku. Všetkých materských, základných a stredných škôl je však 5 805. Aby bolo možné umiestniť koše na triedenie do všetkých škôl, pomôžte projektu darovaním ľubovoľného počtu košov do tried na stránke www.ekoalarm.sk.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.