13. 07. 2015 Zodpovedné podnikanie

Elektroformula rozvírila prach na Spiši

Stredoškoláci si vďaka Embracu mohli obzrieť elektroformulu priamo na ich školskom ihrisku.

Do vozidla s pohonom budúcnosti sa mohli posadiť aj miestni stredoškoláci.

Vďaka spoločnosti Embraco zažila Technická akadémia v Spišskej Novej Vsi v utorok 26. mája mimoriadny deň. Do školy totiž prišli mladí nadšenci z bratislavského STUBA GreenTeamu predstaviť svoju elektroformulu.

„Sme partnerom STUBA GreenTeam a dohodli sme sa, že formulu prídu predstaviť aj spišským študentom,” vysvetľuje pozadie akcie na pôde školy Emília Gondeková z Embraco. Študenti si najskôr pozreli ukážku formuly, pričom boli svedkami razantnej jazdy plnej osmičiek a „hodín“ po školskom ihrisku. Niekoľkí žiaci využili aj možnosť sadnúť si do monopostu. Aj dlhoroční učitelia a odborníci z akadémie sa zaujímali o elektrickú či mechanickú konštrukciu vozidla. Nasledovala trojkolová súťaž pre prvákov, na konci ktorej čakali na víťazov pekné ceny.

Bratislavskí vysokoškoláci chválili prístrojové vybavenie učební akadémie a vyslovili nádej, že cesta niektorých Spišiakov povedie aj na ich školu. Účasť v GreenTeame je totiž veľkou výhodou pri hľadaní budúceho zamestnania. Aj samotná Technická akadémia v Spišskej Novej Vsi sa v apríli tešila z dvoch celoslovenských víťazstiev svojich študentov.

Zdroj: Embraco

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.