04. 01. 2018 Nadácia Pontis

Férové firmy možno nominovať na cenu Via Bona do polovice januára

Ocenenie pre zodpovedných podnikateľov tento rok pôjde aj pre projekt, ktorý rieši spoločenské problémy.

BRATISLAVA. Že podnikanie nemusí byť vždy len bezohľadný biznis pravidelne ukazuje oceňovanie zodpovedných firiem Nadáciou Pontis. Tá každoročné udeľuje cenu Via Bona firmám, ktoré robia zodpovedné aktivity nad rámec, ktorý od nich vyžaduje zákon.

Na prihlásenie majú firmy ešte necelé dva týždne. Svoje projekty môžu nominovať do 15. januára 2018.

„Sme veľmi radi, že na Slovensku pribúdajú firmy, ktoré robia biznis férovo a zodpovedne. Firmy, ktoré si vážia svojich ľudí a snažia sa ich motivovať i aktívne zaangažovať do svojich zodpovedných projektov. Firmy, ktoré zveľaďujú svoje okolie a zlepšujú život komunity, v ktorej pôsobia. Firmy, ktoré neničia životné prostredie a krajinu okolo seba, okrem toho prinášajú pozitívnu zmenu pre ľudí a Slovensko,“ povedala Lenka Surotchak, riaditeľka Nadácie Pontis.

 Ceny udeľuje nezávislá porota zložená zo zástupcov biznisu, štátnej správy, mimovládneho sektora a vzdelávacích inštitúcií.

„Získanie ceny bolo a stále je pre nás tým najhodnotnejším potvrdením, že to, čo robíme, robíme správne a má to zmysel,“ povedala pre Pontis Janica Lacová, zakladateľka spoločnosti Jem iné SK. Tá sa v školských jedálňach snaží sa presadiť dôležitosť zdravých jedál.

V tomto ročníku nadácia udelí ocenenie Via Bona Slovakia v siedmich kategóriách. Novinkou bude ocenenie za sociálne inovácie, pre projekt, ktorý rieši dôležitý spoločenský problém.

Takisto v spolupráci s ministerstvom práce udelí dve špeciálne ceny Zamestnávateľ ústretový k rodine, k rodovej rovnosti a rovnosti príležitostí.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.