09. 06. 2014 Nadácia Pontis

Hamšíkov kamarát Edko s rakovinou statočne bojuje: Asi som už zdravý, veď idem do školy!

Edko Deák (7) zo Ždane pri Košiciach je veľký fanúšik Marka Hamšíka.

http://www.cas.sk/clanok/283827/hamsikov-kamarat-edko-s-rakovinou-statocne-bojuje-asi-som-uz-zdravy-ved-idem-do-skoly.html

Futbalová vášeň mu pomáha bojovať s rakovinou a má aj čo oslavovať. Sviečku na torte k 7. narodeninám sfukoval v predstihu, kvôli víkendovej olympiáde rovesníkov s podobným osudom v Poľsku. Nielenže si ako reprezentant Slovenska vysúťažil ďalšie medaily, ale aj zdravotne je na tom lepšie!

Charitatívny program denníka Nový Čas Srdce pre deti, ktorý spravuje NadáciaP ontis, stojí pri usmievavom chlapčekovi už štyri roky. Aj vďaka tomu, že sa cíti lepšie, sa mohol Edko s mamou vydať na vytúženú športovú olympiádu malých onkologických pacientov až do Wroclawa. „Chcem vyhrať vo futbale, ale teším sa aj na súťaže v skoku do diaľky, behu na 60 metrov a hode kriketkou. Dúfam, že domov donesiem medailu,“ povedal ešte pred odchodom do Poľska oslávenec. Želanie sa mu splnilo a domov si ich prináša niekoľko.  „Ja už budem školákom!“ teší sa oslávenec Edko (7) a nezabudne dodať, že sa teší aj na futbal.

Rodičia Melánia (39) a Cyril (43) musia jeho športové nadšenie trochu krotiť. Futbal je jeho veľkou vášňou, no pre liečbu zhubných nádorov sa musí šetriť. „To veľmi nevie, lebo je nesmierne živý. Aj striedavý pobyt v nemocnici, či na vyšetreniach považuje skôr za prestávku medzi ďalším naháňaním lopty. Aspoň však zabudne na trampoty a aj bolesti, ktoré už našťastie pominuli,“ spomenula jeho mama. Edkova hlavička je už aj podľa lekárov v poriadku, teda bez nádorov, ale miecha sa im ešte celkom nepozdáva a chemoterapii sa tak nevyhne. „Mám už aj tašku a už sa neviem dočkať. Asi som zdravý, veď konečne pôjdem do školy. A tam sa budem učiť a tiež hrať futbal!“ vyznal sa Edko, ktorý sa nikdy nevzdáva. Aj preto je príkladom pre ťažko chorých rovesníkov, aby verili v skoré uzdravenie!

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.