17. 05. 2017 Zodpovedné podnikanie

Hutníci pre Košice 2017

Už 11. ročník firemného podujatia Dni dobrovoľníkov U. S. Steel Košice sa konal 12. a 13. mája.

Podujatie ako každý rok začalo Hutníckou kvapkou krvi v piatok ráno o 6.00 v Hematologicko-transfúziologickom oddelení Nemocnice Košice – Šaca vo Vstupnom areáli U. S. Steel.

V piatok i v sobotu nielen hutníci, ale i široká verejnosť mali možnosť darovať oblečenie pre deti a dospelých, posteľnú bielizeň, kuchynské a hygienické potreby pre krízové centrum Arcidiecéznej charity v Košiciach, komunitné centrá ETP Slovensko a charitný dom Oáza – nádej pre nový život v Bernátovciach. So zbieraním týchto potrebných vecí každoročne pomáhajú hutníci na dôchodku. Zbieralo sa aj záhradnícke náradie, semená, priesady či nepotrebný stavebný materiál, ktorý použijú v charitnom dome Oáza na pracovné aktivity.

V sobotu počas dopoludňajších brigád pomáhali dobrovoľníci pri skrášľovaní denného stacionára pre zdravotne znevýhodnenú mládež Klub Forresta Gumpa na Užhorodskej ulici aj pri obnove Detskej historickej železnice v Čermeli. Desiatky ochotných rúk využili aj pri údržbe veľkých areálov v botanickej i zoologickej záhrade, ako aj v útulku pre zvieratá pri Haniske.

Nie je dôležité, či sú dobrovoľníci zo súkromnej alebo štátnej firmy, z veľkej či malej, ale podstatná je ich ochota nezištne pomôcť. Som hrdý na našich zamestnancov, ktorí každoročne svojou zanietenosťou a pracovitosťou dokazujú, koľko užitočného sa dá urobiť v prospech druhých,“ povedal pred začatím podujatia prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso. Ten si aj tento rok vyhrnul rukávy a pomohol svojim kolegom v útulku pre zvieratá, v botanickej záhrade aj na detskej železnici.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.