16. 07. 2015 Filantropia

Klárka potrebuje špeciálne polohovateľné nosidlo na kúpanie a sprchovanie

Klárka nevidí, nerozpráva a je pripútaná na invalidný vozík. Potrebuje celodennú starostlivosť. Akákoľvek suma od vás im pomôže.

Klárka potrebuje 24-hodinovú starostlivosť

Klárka (8) sa narodila predčasne v 29. týždni tehotenstva. Trpí vrodenou vývinovou chybou mozgu, ťažkou formou detskej obrny, mentálnou retardáciou, poruchou autistického spektra a epilepsiou. Dievčatko je na invalidnom vozíku a ďalšie zdravotné ťažkosti mu spôsobili úplnú slepotu. Klárka býva s mamou v byte spolu so starými rodičmi, ktorí sú na invalidnom dôchodku. Klárkina mama sa sama stará o celú rodinu.

„Klárka potrebuje 24-hodinovú starostlivosť, je plienkovaná a nerozpráva. Jej zdravotný stav sa mení skôr k horšiemu. Keďže je veľmi agresívna, ťažko sa mi s ňou manipuluje. Čo nás však teší je, že je tu s nami. Neviem si ani predstaviť, že by nebola mojou súčasťou. Nevravím, že je to ľahké, ale pokiaľ dýcham a chodím, postarám sa o ňu čo najlepšie,“ hovorí Klárkina mama Lenka Petrová.

Potrebujú nosidlo na kúpanie

Klárka veľmi ťažko postihnutá. Nezvláda každodenné úkony. Čím je Klárka staršia, tým je manipulácia s dievčatkom pre mamu náročnejšia. Spôsobuje bolesti obom – mame pri zdvíhaní a dcérke pri namáhavom prenášaní. Potrebujú špeciálne polohovateľné nosidlo na sprchovanie a kúpanie. Pomôcka je však momentálne nad finančné možnosti ťažko skúšanej rodiny. Pomôcť Klárke môžete aj vy do pondelka 20. júla zaslaním bezplatnej SMS na číslo 871 (hodnota 1 SMS je 5 eur) alebo prevedením akejkoľvek sumy do soboty 25. júla prostredníctvom programu Srdce pre deti. Ďakujeme.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.