10. 10. 2014 Filantropia

Kristiánko trpí ťažkou mozgovou obrnou, potrebuje polohovaciu stoličku

O Kristiána sa od narodenia starajú prastarí rodičia, ktorí by pre neho potrebovali polohovaciu stoličku.

Polohovacia stolička stojí 3 938 eur a Kristiánovi rodičia na ňu nemajú peniaze. Uvítali by pomoc.

Chlapček (11) z Michaloviec trpí ťažkou mozgovou obrnou a epilepsiou. Nemá dobre vyvinuté pľúca, ani obličku. „Kristiánka pravidelne vozíme do nemocnice na rehabilitácie i do školy,“ hovoria jeho prarodičia. Už ho nevládzu prenášať ako kedysi. Navyše, rokmi vyrástol zo špeciálnej bezpečnostnej stoličky. „Už má aj silu. Bojíme sa, aby z nej nevypadol a nezranil sa. Potreboval by novú. Sociálka nám prisľúbila 788 eur, ale stolička stojí až 3 938 eur,“ vysvetľuje Eva. Dôchodok im však ledva pokryje životné náklady. Veľmi by potrebovali pomoc druhých ľudí.

Prastarí rodičia sa Kristiánovi snažia vytvoriť čo najlepšie podmienky. Chodia s ním na prechádzky, výlety, rehabilitácie, do denného centra, aj po rôznych vyšetreniach. Vďaka ich opatere sa dokáže udržať na nohách.

Ako môžete Kristánovi pomôcť?

Pomôcť Kristiánovi môžete aj vy zaslaním prázdnej darcovskej SMS na číslo 871. Hodnota SMS je 5 eur. Prispievať môžete do pondelka 13. októbra, alebo prostredníctvom stránky www.srdcepredeti.sk a bankovým prevodom do 25. októbra.

Peniaze, ktoré sa vyzbierajú nad rámec sumy 3150 eur potrebnej pre zakúpenie polohovacej stoličky, pôjdu na Spoločné konto pre deti a budú prerozdelené medzi ďalšie deti.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.