25. 06. 2015 Nadácia Pontis

Kto bude najrýchlejší dobrý tvrďák v Košiciach?

Zdolajte prírodné aj umelé prekážky na pomoc svojim priateľom s postihnutím, sociálne slabším rodinám či opusteným zvieratám.

Prekonať sám seba je niekedy ľahšie, ak má človek motiváciu pomôcť iným. Túto skúsenosť mali minuloroční bežci Tvrďáka, ktorí sa rozhodli zdolať prírodné aj umelé prekážky, aby pomohli svojim priateľom s postihnutím, sociálne slabším rodinám či opusteným zvieratám. Tento rok môžu pomôcť aj Košičania.

Zabehnúť 5 kilometrov cez 15 prekážok v stredisku Kavečany a vyhrať 250 eur pre hluchoslepých v Majáku alebo krízové centrum Úsmev ako dar môžu východniari v nedeľu 28. júna. Podujatie sa koná pod záštitou mesta Košice a bežci sa môžu registrovať cez www.Tvrdak.sk.

Monika svojim priateľom poslala výzvu, že zabehne Tvrďáka v kostýme Hello Kitty, ak sa na schodolez pre telesne postihnutých tanečníkov vyzbiera suma minimálne 300 eur. A podarilo sa! Za rovnakú neziskovku bežal aj Dano, ktorý dosiahol najrýchlejší čas v kategórii Dobrý Tvrďák a vyhral pre tanečníkov 250 eur. Monika aj Dano patrili ku 1400 bežcom, vďaka ktorým minulý rok získali neziskové organizácie z Dobrej krajiny pomoc takmer 5000 eur.

Tvrďák v Košiciach sa koná prvýkrát a aj tu sa bežci trasu dozvedia až priamo na mieste – v stredisku Kavečany. „Tvrďák vznikol ako nápad naučiť ľudí zdolávať prekážky, ktoré ich v živote stretnú – mentálne aj fyzické. Spočiatku sa často zdajú neprekonateľné, ak sa však človek do prekážky „zahryzne“ a zdolá ju, posilní ho to. Zdolávanie prekážok je spojené s fyzickým a psychickým diskomfortom. A cieľom pretekov je navodiť takéto situácie v športovom kontexte,“ vysvetľuje organizátor pretekov Richard Voda.

O 2 x 250 eur budú v Košiciach súťažiť dve neziskovky – Maják, jediné špecializované zariadenie pre hluchoslepých ľudí na Slovensku zo Zdoby pri Košiciach a krízové centrum Úsmev ako dar z Prešova. Prvá výhra 250 eur je podmienená najvyššou vyzbieranou sumou cez darcovský portál DobraKrajina.sk od 15. do 26. júna 2015. Druhá závisí od fyzickej kondície bežca. Ten, ktorý sa prihlási do tímu Majáku alebo Úsmevu ako dar a trasu zabehne najrýchlejšie, bude víťazom.

Pravidlá Dobrého Tvrďáka 2015