14. 08. 2015 Filantropia

Lea potrebuje špeciálnu polohovaciu sedačku na rozvíjanie motoriky

Pomôžte dievčatku, aby mohlo pohodlne sedieť a venovať sa hrám.

Lea Jesenská sa narodila predčasne. Po narodení prekonala silne krvácanie do mozgu a nevyvíjala sa ako zdravé dieťa. Mala menej ako rok, keď jej lekári diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. Dievčatko navyše trpí epilepsiou, poruchou zraku a má skoliózu. Leiny rodičia sa však nevzdávajú a skúšajú rôzne terapie, aby dievčatku pomohli.

„Lea bude mať čoskoro štyri roky, no napriek tomu nedokáže chodiť, ani sedieť. Nerozpráva, nedrží poriadne hlavičku a nevie sa ani pretočiť,“ vymenúva mama Jana Jesenská. Aj napriek tomu je veľmi usmievavá a dokáže odovzdať veľa lásky. Chceli by sme jej zabezpečiť všetky veci a zdravotne pomôcky, ktoré si jej stav vyžaduje,“ hovorí Leina mamina Jana Jesenská.

Pomôžte Lei posadiť sa

Lea potrebuje špeciálne sedacie zariadenie, ktoré zabezpečuje správnu polohu panvy, končatín a trupu pre deti od 3 do 14 rokov. Tento systém je schopný prispôsobiť sa fixným chybám dieťaťa a korigovať flexibilné poškodenie vďaka dynamickému nastaveniu všetkých jeho častí. „Lea bude môcť sedieť a pozerať sa na svet z normálneho uhla pohľadu, tak ako my ostatní. Zároveň bude rozvíjať svoju motoriku, hrať sa na stoličke, kresliť a maľovať ako iné deti,“ popisuje žiadanú pomoc mama dievčatka.

Špeciálne sedadlo stojí 2800 eur. Preto Leina rodina potrebuje aj vašu pomoc. Pomôžte dievčatku zaslaním prázdnej SMS na číslo 871 (hodnota 1 SMS je 5 eur) do pondelka 17.augusta alebo do nedele 23. augusta prostredníctvom programu Srdce pre deti.