22. 09. 2014 Nadácia Pontis

Malého anjelika neposlúchajú nožičky.

Rozkošná Sabínka prosí aj o vašu pomoc.

http://www.cas.sk/clanok/294069/maleho-anjelika-neposluchaju-nozicky-pomoze-mu-specialna-liecba-rozkosna-sabinka-prosi-aj-o-vasu-pomoc.html

Okrem mnohých diagnóz trpí aj hypotóniou – zníženým svalovým napätím. Na špeciálnu liečbu v piešťanskom centre potrebujú rodičia 2 313 eur. Veria, že ich dcérka sa práve vďaka nej raz postaví na nohy.

Podľa mamy Zuzany (31) je najväčším problémom slabé svalstvo dcérky. Má slabé svaly, chrbátik. Dlho bola doslova ako handrová bábika. Keď som ju vzala na ruky, prehla sa v chrbte, nedokázala napnúť svaly,“ konštatuje Zuzana. Na dcérku je prísna a cvičí s ňou niekoľkokrát denne. „Cvičíme, nech sme kdekoľvek. Boli sme aj v spoločnosti iných detí, ale cvičili sme. Vysvetľovala som deťom, že ju to nebolí, že to potrebuje. Vidím, že cvičenie jej pomáha.“

Ešte viac by podľa lekárov Sabínke pomohla špeciálna liečba. „Ide o rehabilitácie a liečbu v hyperbarickej komore, na to však nemáme peniaze,“ hovorí mamina a poznamenáva, že jej tehotenstvo prebiehalo dobre až do piateho mesiaca. „Vtedy mi povedali, že dieťatko nebude v poriadku, má rozšírenú mozgovú komoru. K tomu sa postupne pridávali ďalšie diagnózy. Napriek tomu je Sabínka krásne dievčatko s veľkými očkami. Veľmi dobré, spokojné. Je to náš malý zázrak,“ dodáva mamina.

Ako môžete pomôcť?

Pomôcť Sabínke môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej darcovskej SMS na číslo . Hodnota SMS je 5 €. Posielať SMS môžete už len dnes, 22. septembra. Alebo navštívte stránku www.srdcepredeti.sk a pomôžte bankovým prevodom na tento účel do 4. októbra. Peniaze, ktoré sa vyzbierajú nad rámec sumy 2 313 € potrebnej na liečebný pobyt, pôjdu na Spoločné konto pre deti a budú Nadáciou Pontis prerozdelené medzi ďalšie detské príbehy.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.