21. 07. 2014 Nadácia Pontis

Mamička bojuje o plnohodnotný život pre svojho synčeka!

Jej vytúžené dieťa Vladko (5) sa mal narodiť ako zdravý chlapček.

http://www.cas.sk/clanok/287977/osud-im-ustedril-tvrde-rany-no-ona-sa-nevzdava-mamicka-bojuje-o-plnohodnotny-zivot-pre-svojho-synceka.html

Osud to však zariadil inak. Vladko potrebuje nesmiernu starostlivosť, ktorú mame odpláca tým jediným, čo vie – svojím krásnym pohľadom. Na dieťa čakala mamička Enikó veľmi dlho. Tak ako každá matka, aj ona chcela mať zdravé dieťatko. Nikdy si nepripúšťala, že práve jej by sa mohlo narodiť postihnuté dieťa. Všetko bolo v poriadku až do chvíľ po narodení.

„Vladko bol na svete len pár minút a už sa lekárom nezdalo to, ako dýcha. Zobrali mi ho na rôzne vyšetrenia a prišla tá najhoršia správa. Keď mi oznámili, že Vladkovi nefunguje mozog, a že bude žiť možno rok či dva,“ spomína smutne matka, ktorá sa však nevzdala. Bojovala s maličkým Vladkom, ako sa len dalo, hneď od prvých dní musela začať s rehabilitáciou.

„Potom však prišla druhá rana. Jedného dňa som Vladka kúpala a on mi prestal dýchať. Mal kŕče a ja som nevedela, čo s nehybným telíčkom. Po podaní prvej pomoci mi lekári oznámili, že takéto záchvaty bude mať často, pretože má epilepsiu. Odvtedy bojujeme ako sa dá a vždy, keď má Vladko záchvat, želám si len jedno: aby to zvládol,“ dodáva so slzami v očiach Enikó.

Boj s postihnutím je ťažký. Matka sa o syna stará sama 24 hodín denne. Vladko robí obrovské pokroky, veľmi mu pomáha rehabilitácia. Pre ďalší pokrok však Vladko potrebuje špeciálnu chodúľku. Prispieť na ňu môžete aj vy prostredníctvom Srdca pre deti, charitatívneho projektu denníka Nový Čas, ktorý spravuje NadáciaPontis.

Ako môžete pomôcť?

Pomôcť Vladkovi postaviť sa na vlastné nohy môžete aj vy a to zaslaním prázdnej darcovskej SMS na číslo 871. Hodnota SMS je 5 €. Prispievať môžete ešte dnes, alebo navštívte stránku www.srdcepredeti.sk a pomôžte bankovým prevodom na tento účel do 2. augusta. Peniaze, ktoré sa vyzbierajú nad rámec sumy 2 300 eur € potrebnej pre zakúpenie špeciálnej chodúľky, pôjdu na Spoločné konto pre deti a budú Nadáciou Pontis prerozdelené medzi ďalšie detské príbehy.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.
×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.