28. 03. 2015 Nadácia Pontis

Martinko môže vďaka Srdcu pre deti chodiť na čerstvý vzduch

Venujte 2?% z daní a podáte pomocnú ruku tisíckam detí!

Usmiate slniečko! Martinkov úsmev je jednoducho nákazlivý. Je ťažko uveriť, že nerozpráva a nechodí, nedrží hlavičku a nemôže normálne jesť. Vďaka Srdcu pre deti môže však chodiť s maminkou Hankou na prechádzky na čerstvý vzduch a cestovať autom. Robili tak aj predtým, ako pomoc získali, ale v kočíku, ktorý bol pre Martinka nepohodlný. Špeciálne upravené kočík a autosedačka, na ktoré im Srdce pre deti prispelo, pomáhajú chlapčekovi chodiť von tak, že má zaručenú stabilitu a symetriu sedu, panvy a hrudníka.

Zabraňuje sa tak deformáciám jeho tela, keďže svalstvo správne nefunguje. „Martinko je omnoho pokojnejší,“ hovorí mama Hanka Weissová. „Za pomoc od Srdca pre deti sme veľmi vďační,“ dodáva. Zároveň povzbudzuje všetkých, aby aj oni podporili Srdce pre deti, pretože tak pomoc získajú aj ďalší malí pacienti. Nový Čas a Nadácia Pontis, ktorá Srdce pre deti spravuje, už pomohli 17 741 deťom. Ale bez vás by sme tak urobiť nemohli. Preto sme vďační za každý jeden cent, ktorým deťom môžeme prispieť na lieky, zdravotnícke pomôcky, liečbu či bežné denné potreby. Až do konca apríla má každý jeden z vás právo darovať 2% z dane. V prípade Srdca pre deti ich darujete Nadácii Pontis, ktorá patrí na Slovensku k najväčším a najtransparentnejším. Rovnako ako v prípade SMS zbierky, všetky peniaze pôjdu deťom. Režijné náklady hradí Nový Čas.