18. 06. 2014 Nadácia Pontis

Mimovládky žiadajú A. Kisku o otvorenosť pri téme ľudských práv

Prezident má silný mandát na to, aby na stretnutiach s predstaviteľmi štátov, ktoré ľudské práva porušujú, o týchto veciach hovoril.

http://www.24hod.sk/mimovladky-ziadaju-a-kisku-o-otvorenost-pri-teme-ludskych-prav-cl293434.html

Sú o tom presvedčení zástupcovia mimovládnych organizácií (MVO), ktorí v otvorenom liste žiadajú nového prezidenta SR Andreja Kisku, aby pri rokovaniach so zahraničnými predstaviteľmi neopomínal tému dodržiavania ľudských práv.

Podobne ako genocídu a ďalšie závažné zločiny nemožno porušovanie ľudských práv podľa medzinárodného práva považovať za vnútornú záležitosť žiadnej krajiny, preto by prezident mal hovoriť o tejto téme, povedal v súvislosti s obsahom listu riaditeľ Inštitútu ľudských práv (IĽP) Peter Weisenbacher.

Okrem IĽP sa pod otvorený list podpísali zástupcovia Konzervatívneho inštitút M.R. Štefánika, OZ Človek v ohrození, Nadácie Pontis, Inštitútu pre verejné otázky (IVO) a Slovenskej asociácie Falun Gong. Weisenbacher pripomenul, že list prichádza presne päť rokov po tom, čo počas stretnutia čínskeho prezidenta Chu Ťin-tchaa s vtedajším slovenským prezidentom Ivanom Gašparovičom boli zadržaní viacerí ľudskoprávni aktivisti, ktorí sa snažili pokojnou formou apelovať na dodržiavanie ľudských práv v Číne.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.