20. 07. 2013 Nadácia Pontis

Nadačný fond Telekom predstaví svoje aktivity na Magio pláži

Od nedele 21. júla až do piatku 26. júla pripravil Telekom pre návštevníkov Magio pláže zaujímavé sprievodné aktivity

Vtiahnu ich do sveta znevýhodnených, ponúknu užitočné rady v oblasti bezpečného internetu, či odhalia tajomstvá posunkového jazyka. Aktivity, do ktorých sa môžu návštevníci pláže bezplatne zapojiť, podporuje Telekom v rámci Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis.

V nedeľu 21. júla sa predstavia talentované rómske deti z Divých makov. Návštevníci pláže si po energiou nabitom programe môžu spolu s nimi aj zatancovať, prípadne sa naučiť základy rómskeho jazyka. V minulom roku podporil Telekom prostredníctvom svojho Nadačného fondu dva projekty neziskovej organizácie Divé maky – festival Cigánsky Bašavel na Červenom kameni a vianočný benefičný koncert.

S cieľom priblížiť verejnosti problematiku Nepočujúcich, ktorej sa Telekom venuje už vyše desať rokov, sa bude každý pracovný deň v tomto týždni konať hodinový bezplatný Kurz posunkového jazyka. Návštevníci pláže budú mať možnosť naučiť sa najpoužívanejšie posunky.Rozvíjať sa a vyjadrovať emócie pomáha Nepočujúcim muzikoterapia. Eddy Portella, ktorý vedie muzikoterapiu pre nepočujúce deti na Spojenej škole internátnej na Hrdličkovej ulici v Bratislave, naučí zdravé i hendikepované deti hrať na bubny.
Diskutovať o nástrahách internetu v detských rukách budú môcť rodičia na workshope Bezpečný internet pre rodičov a deti, ktorý sa uskutoční v piatok, 26. júla. Spoločne s neziskovou organizáciou eSlovensko a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravil Telekom voľne dostupnú publikáciu Deti v sieti, ktorá prináša rady, ako deťom rozumnou formou vysvetliť nástrahy internetu. Zároveň je partnerom unikátnych rozprávok o bezpečnom internete OVCE.sk.
Milovníci dobrej fotografie a afrického kontinentu sa môžu tešiť na výstavu fotografií Afriktivity. Putovná výstava, ktorá mohla vzniknúť aj vďaka podpore Nadačného fondu Telekom, približuje nielen prácu Slovákov v tejto krajine, ale aj problémy a život miestnych obyvateľov.