20. 09. 2013 Nadácia Pontis

Naučte Kaspian pracovať s grafickým programom

Kaspian hľadá dobrovoľníka, ktorý ich zoznámi a naučí pracovať so základnými funkciami grafického editora Gimp, alebo programu Photoshop.

O organizácii
KASPIAN sa venuje deťom a mladým ľuďom, ktorí svoj voľný čas trávia v uliciach Petržalky. Vytvára pre nich priestor (prevádzkuje nízkoprahový klub a skatepark), kde môžu tráviť svoj voľný čas bez veľkých nárokov, registrácií, platieb a s ponukou zaujímavých aktivít a odborného poradenstva.

Východisková situácia
Úpravu fotiek a tvorbu obrázkov do letákov, plagátov, prezentácií na web, sociálne siete, pri projektoch s deťmi a v rôznych ďalších nespočetných situáciách používame takmer denne. Obrázky tvoríme na bežne dostupných nástrojoch, ale chceli by sme sa naučiť pracovať aj s programami ako Gimp, prípadne Photoshop.

Dobrovoľnícke zadanie
Potešili by sme sa, keby nás dobrovoľník zoznámil a naučil pracovať so základnými funkciami grafického editora Gimp, alebo programu Photoshop. Podelil sa s nami o svoje skúsenosti, tipy a triky.

Očakávaný výsledok spolupráce
Postačí, keď po školení zvládneme vytvoriť jednoduchý plagát a bežné úpravy fotografií. Radi sa zoznámime aj s teóriou (niečo užitočné o pixeloch, rozlíšení a vhodných formátoch používaných obrázkov).

Profil dobrovoľníka
Dizajnér, grafik aj amatér, ktorý sa rád obšmieta okolo obrázkov a monitora. Hlavne praktik, ktorý vie veci jednoducho podať.

Rozsah práce
Dve školiace stretnutia po štyri hodiny. Zabezpečíme miestnosť na školenie, občerstvenie, dobrú náladu a aktívnych študentov.

Partner
KASPIAN