10. 05. 2018 Zodpovedné podnikanie

Ocenenie TOP 10 žien slovenského biznisu

Hospodárske noviny už po siedmy raz vyhlásili anketu na ocenenie žien v slovenskom biznise.

 

Oceňovanie žien, ktoré pracujú na Slovensku ako manažérky, reprezentujú domáci biznis a nie sú činné v politickej sfére, organizujú Hospodárske noviny už od roku 2012.

Cieľom rebríčka je nájsť a predstaviť verejnosti významné ženy, ktoré dosiahli úspech a ich vplyv presahuje spoločnosť, v ktorej pracujú. Ďalším rovnako dôležitým cieľom je upozorniť na zamestnávanie žien a ich obsadzovanie do pozícií vrcholového manažmentu a otvoriť tak diskusiu o diverzite.

Porota, zložená zo zástupcov biznisu a Hospodárskych novín vybrala zo všetkých prijatých nominácií 5 žien, ktoré spĺňajú vopred stanovené kritériá, pre každú z dvoch kategórií:

TOP 5 žien veľké firmy – Firma s obratom nad 3 mil.

TOP 5 žien malé a stredné firmy – Firma s obratom od 500 tis. do 2,99 milióna

Verejnosť si z nominovaných vyberie jednu víťazku v online hlasovaní, do ktorého sa môže zapojiť od 23.4.2018 do 8.6.2018 na stránke HNClub.

Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční v júni 2018 na slávnostnom oceňovaní spojenom s HNClubom.

Minulý rok cenu poroty dostala Elena Petrášková, pôsobiaca ako viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a služby U. S. Steel Košice, mimoriadnu cenu poroty získala Katarína Kullová, spoluzakladateľka záhradného centra KULLA a v online hlasovaní verejnosti vyhrala Michaela Kaňová, riaditeľka Erste Private Banking, Slovenská sporiteľňa. O víťazkách si môžete prečítať aj tu.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.