Ocenenie za zodpovedné podnikanie v Minsku: Zúčastnilo sa 15 spoločností s 25 projektmi nominovanými

21. marca zorganizovali naši partneri z Fond of Ideas odovzdávanie prvého Ocenenia za CSR v Bielorusku.

Naši partneri vytvorili svoj vlastný dizajn a koncept ocenenia, od názvu až po samotnú cenu, drevenú sochu v tvare nekonečného zlatého schodiska, ktoré symbolizuje možnosť neustále zlepšovať štandardy zodpovedného podnikania. V prvom ročníku Ocenenia za CSR bolo 27 nominácií, čo možno považovať za úspech. Napríklad na Slovensku bolo po 12. ročníkoch  zaznamenaných 52 nominácií na ocenenie Via Bona Slovensko 2013, ktoré bolo organizované Nadáciou Pontis v apríli. Počas podujatia bolo cítiť priateľskú atmosféru medzi účastníkmi z podnikateľského a neziskového prostredia, ktorí si vymieňali skúsenosti a diskutovali o  zlepšení zodpovedného podnikania a filantropie.

Víťazi Najlepšieho CSR projektu v roku 2013 v jednotlivých kategóriách:

1. Charita- Belinvestbank
  2. Kultúra- Bank BelVEB
  3. Šport- BelAZ, Belarusian Autoworks
  4. Vzdelanie- Mobile TeleSystems
  5. Zdravý životný štýl- TZMO SA
  6. Interakcia s miestnou komunitou- Velcom
  7. Životné prostredie- Heineken Belarus

Titul Osobnosť roka 2013 získala Taisija Eletskich zo spoločnosti Global Compact v Bielorusku za jej dlhodobú prácu v oblasti propagácie a výskumu CSR. A Bieloruská telegrafická agentúra získala titul spoločensky zodpovedného média.

Prezentácie víťazných projektov nájdete na stránke Fond of ideas.

Komentáre