05. 04. 2017 Nadácia Pontis

Ocenili firmy, ktoré sú zodpovedné a férové

Firmy, pre ktoré nie je dôležitý len zisk, ale aj spokojnosť zamestnancov, partnerov, klientov a stav životného prostredia.

Viliam STANKAY, moderátor
——————–
Firmy, pre ktoré nie je dôležitý len zisk, ale aj spokojnosť zamestnancov, partnerov, klientov a stav životného prostredia. Už 17 rokov ich oceňuje Nadácia Pontis. Za zodpovedné a férové podnikanie udeľuje cenenie Via Bona Slovakia. Hlavnými víťazmi za rok 2016 sa stali Kia Motors Slovakia a ošetrovateľské centrum.

Patrícia PRUŽINSKÁ, redaktorka
——————–
Už 12 rokov sa stará o dlhodobo veľmi vážne chorých ľudí, ktorých nestačí nakŕmiť alebo podať pohár vody. Ošetrovateľské centrum si odnieslo ocenenie v kategórii zodpovedná malá stredná firma aj cenu verejnosti.

Zuzana FABIANOVÁ, Ošetrovateľské centrum
——————–
My sa staráme o tie najťažšie stavy bezvládnosti a závislosti. Veľmi často sú to pacienti, ktorí sú vo /nezrozumiteľné/ kóme, majú tracheostómiu, potrebujú časté polohovanie a sú neustále ohrození zhoršovaním zdravia a smrťou.

Lenka SUROTCHAK, výkonná riaditeľka Nadácie Pontis
——————–
Voláme ju Dobrá cesta, táto cena je z latinčiny a jej cieľom je trošku povedať, že nežijeme tu len pre seba, že tu žijeme naozaj aj pre druhých a úspešní sme aj pretože máme zamestnancov, ktorí dobre robia, a preto je veľmi dôležité, aby sme sa aj o týchto zamestnancov starali.

Patrícia PRUŽINSKÁ, redaktorka
——————–
Firmou roka 2016 sa stala automobilka Kia.

Dušan DVOŘÁK, Kia Motors Slovakia
——————–
Našou prioritou je to, aby s partnermi, s ktorými spolupracujeme, či už sú to naozaj naši zamestnanci, naši dodávatelia, alebo komunita, v ktorej žijeme, mali pocit, že nie je nám dôležité len to, že tu podnikáme, ale je dôležité aj to, že naozaj chceme zlepšovať to prostredie okolo nás.

Hana ŠIMKOVÁ, členka poroty
——————–
To, čím Kia naozaj oslovila a zaujala, bola komplexnosť všetkých aktivít, či už vo vzťahu ku komunite, vo vzťahu k zamestnancom, dodávateľom.

Patrícia PRUŽINSKÁ, redaktorka
——————–
Nadácia Pontis prvýkrát udelila cenu za sociálne inovácie, odniesla si ju firma Jem iné Sk s projektom Revolúcia v stravovaní. Sústreďuje sa najmä na deti v škôlkach.

Janica LACOVÁ, Jem iné SK
——————–
Zistili sme, že keď sme zobrali pod svoje krídla aj škôlku, ktorá bola predtým inak orientovaná na nie moc zdravú stravu, tak sa nám ju podarilo prevychovať. Takže celkom to funguje, by som povedala.

Patrícia PRUŽINSKÁ, redaktorka
——————–
O ocenenie sa uchádzalo 71 malých, stredných a veľkých firiem. O laureátoch rozhodovali nezávislé poroty, ktoré tvorili zástupcovia rôznych sektorov. Patrícia Pružinská, RTVS.

 

Celú reportáž si môžete pozrieť TU (minutáž 47:32).

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.
×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.