22. 12. 2015 Zodpovedné podnikanie

Pivovary Topvar prispejú na rozvoj Prešovského kraja

Na podporu cestovného ruchu v tomto kraji spoločnosť Pivovary Topvar vyčlenila až 16 000 EUR.

Pivovary Topvar spoluorganizovali konferenciu na tému rozvoja cestovného ruchu v Prešovskom kraji.

Pivovary Topvar v spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš v októbri 2015 vyhlásili ďalší ročník komunitného grantového programu Šariš ľuďom. Na projekty, ktoré v prešovskom regióne pomôžu podporiť rozvoj cestovného ruchu alebo zamestnanosť najmä žien, seniorov alebo telesne znevýhodnených, je pripravených celkovo 16 000 EUR.

Po historickom úspechu v minulom ročníku, kedy sa o grant uchádzalo 36 mimovládnych organizácií z 21 miest a obcí Prešovského kraja, pričom podporených bolo 11 projektov, sa zachovali dve hlavné tematické oblasti projektov. „Veríme, že práve podpora rozvoja cestovného ruchu a zamestnanosti znevýhodnených skupín obyvateľov môže postupne prispievať k dlhodobému skvalitneniu života ľudí v regióne, v ktorom máme náš pivovar. Veríme, že ak sa bude dariť nášmu okoliu, bude sa dariť aj nám,“ vysvetlila Drahomíra Mandíková, riaditeľka firemných vzťahov a komunikácie Pivovary Topvar. Organizácie môžu svoje projekty prihlásiť do 15. januára 2016.

Na podporu diskusie usporiadala začiatkom novembra Komunitná nadácia Veľký Šariš s podporou Pivovarov Topvar konferenciu na tému Ako využiť potenciál cestovného ruchu v Prešovskom kraji. Medzi prednášajúcimi, ktorí sa na tému pozreli z celoslovenského aj lokálneho pohľadu, boli aj Marián Bujna, riaditeľ odboru stratégie a politiky cestovného ruchu z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, či Martin Janoško, výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod.

 

Zdroj: TS Pivovary Topvar

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.