23. 06. 2014 Nadácia Pontis

Po dobrovoľníkoch musia v Medickej záhrade domaľovať plot

Plot v Medickej záhrade zatreli iba sčasti. Zakryli grafity, viac nestihli.

http://s.sme.sk/r-rss/7249341/bratislava.sme.sk/po-dobrovolnikoch-musia-v-medickej-zahrade-este-domalovat-plot.html

BRATISLAVA. Po dobrovoľníckej akcii v bratislavskej Medickej záhrade zostal rozpačitý dojem. Pred vyše týždňom tam na betónovom múre zamaľovali bielou farbou grafity, časť múra však nechali nezatretú. Štetce do rúk dostalo v piatok vyše šesťdesiat dobrovoľníkov. Okrem toho zasadili pri múre lišajníky.

Akciu v rámci projektu Naše mesto zorganizovalo Staré Mesto. Prečítajte si tiež: Slovensko skrášľovali tisíce dobrovoľníkov „Prioritou bolo natrieť múr na miestach, ktoré boli posprejované. Dobrovoľníci boli taktiež limitovaní časom a materiálom,“ vysvetľuje hovorkyňa radnice Alexandra Obuchová. Nevylučuje, že časom by prácu dokončili. „Cieľom je, aby múr obrástol popínavou zeleňou a neposkytoval priestor pre sprejerov.“Niekedy sa stane, že organizátor akcie si zle rozvrhne kapacity,“ vraví programová riaditeľka nadácie Pontis Monika Smolová, ktorá Naše mesto zastrešuje. „Snažíme sa, aby boli všetky naše akcie dokončené,“ dodáva.

Zkaždej aktivity si pýtajú správu, teraz chcú kontaktovať Staré Mesto. Potom zorganizujú jednorazovú akciu alebo plot donatierajú v budúcom ročníku Nášho mesta.

Do projektu Naše mesto sa po celom Slovensku zapojilo vyše šesťtisíc ľudí na viac ako päťsto miestach krajiny.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.