Podporujeme obce v Žilinskom regióne

Zlepšujeme prostredie a kvalitu života v obciach, ktoré sú v bezprostrednej blízkosti závodu Kia Motors Slovakia.

Upravený priestor pred kultúrnym domov v Gbeľanoch

Grantový program Pre obce je uzavretý program, ktorého cieľom je zlepšiť prostredie a kvalitu života v obciach, ktoré sú v bezprostrednej blízkosti závodu Kia Motors Slovakia. Do podpory sú zapojené obce Gbeľany, Krasňany, Mojš, Nededza, Teplička nad Váhom a Varín. Podporené bývajú projekty, zamerané na podporu mobility pre znevýhodnených, podporu sociálnych služieb v obci, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podporu vzdelávania a ochranu životného prostredia v obciach.

V minulých rokoch napríklad vynovila Materská škola v Gbeľanoch svoj interiér. Novým nábytkom sa interiér materskej školy zútulnil, spríjemnil prostredie, v ktorom deti trávia väčšinu dňa. Vo Varíne zas boli zrekonštruované priestory športového areálu, čím sa prispelo k zlepšeniu prostredia pre deti, mládež ale aj dospelých, ktorý majú záujem aktívne využívať svoj voľný čas.

Komentáre