27. 10. 2017 Zodpovedné podnikanie

Poďte diskutovať na CEE CSR Summit 2017

Debatujte s odborníkmi z firiem Accenture, Vodafone, Volkswagen či ZSE v neformálnom kruhu.

Ako merať sociálny dopad firemných projektov? Ako si poradiť s citlivými témami, ktoré sa týkajú vašich zamestnancov? Dokážu vás inovácie dostať bližšie k zákazníkom? 

CEE CSR Summit 2017 sa bude niesť v téme 17 cieľov udržateľného rozvoja (SDGs). Tieto ciele predstavujú nový univerzálny štandard pre rozvoj, ktorý myslí na všetkých obyvateľov planéty. Ciele sú stanovené na obdobie 15 rokov, od roku 2015 do 2030, a na ich formulácii sa podieľali všetky členské štáty OSN, akademické obce, zástupcovia občianskej spoločnosti, podnikateľskej sféry aj jednotlivci.

Počas pätnástich rokoch by sa na všetkých úrovniach mali mobilizovať snahy o ukončenie všetkých foriem chudoby, boj za rovnosť mužov a žien, zdravie a kvalitný život, či boj proti zmene klímy.

Nejde o žiaden teoretický koncept, ktorý má z pôdy OSN ďaleko do praxe. Množstvo firiem už dnes napĺňa tieto ciele svojimi inovatívnymi biznis prístupmi – a dosahuje vďaka tomu úspech. Uplatňovanie princípov udržateľného rozvoja firme poskytuje možnosť odlíšiť sa od konkurencie, získať prestíž a vybudovať si renomé inšpiratívnej spoločnosti, ktorá dokáže veci robiť „inak“.

Debaty v duchu SDGs

Prisadnite si k jednému z našich diskusných stolov a využite príležitosť neformálne sa porozprávať o téme, ktorá sa týka jedného zo 17 cieľov udržateľného rozvoja/SDGs. Každý stôl má svojho lídra/líderku, ktorí tému odborne zastrešia a budú s vami zdieľať svoje skúsenosti z praxe. Ukážeme vám, že biznis a SDGs naozaj patria k sebe.

Karina Govindji z Vodafone poradí, ako si na pracovisku poradiť s citlivými témami týkajúcimi sa našich zažitých stereotypov či predsudkov (SDG 5). Barbora Orlíková z ERSTE Foundation sa spolu s výskumníčkou Marielisou Hoff pozrie na to, ako merať sociálny dopad firemných projektov (SDG 17). Ako môžu firmy prispieť k tomu, aby aj vďaka kvalitnému vzdelávaniu nemali núdzu o kvalifikovaných zamestnancov – to bude téma Martina Baču z Accenture (SDG 4).

K tomu plytvanie potravinami, benefity cirkulárnej ekonomiky pre firmy, inovácie, ktoré vás dostanú bližšie k zákazníkom…a aj ďalšie diskusné témy vás čakajú v poobedňajšom bloku na CEE CSR Summit-e 2017. Stačí si len vybrať.

Diskusné stoly sú súčasťou podujatia CEE CSR Summit 2017. Registrujte sa už dnes na najväčšiu konferenciu o zodpovednom podnikaní v strednej a východnej Európe: www.cee-csr-summit.eu.

 

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.