17. 10. 2015 Nadácia Pontis

Pomôžme Dorotke dosiahnuť ďalšie pokroky

Dorotka sa narodila s vážnymi vrodenými chybami. Pomaličky sa učí to, čo jej rovesníci už dávno zvládajú. Pomôžu jej intenzívne rehabilitácie.

Dorotka Milanová

„Mám dcérku, ktorá má 15 mesiacov. Mali sme všetko komplikované od začiatku tehotenstva. Pôrod bol tiež ťažký, mala šesťkrát okolo seba obmotanú pupočnú šnúru. Po narodení začal náš zlý sen“, píše Dorotkina mamina Srdcu pre deti. Dievčatko má niekoľko vážnych diagnóz a podstúpilo náročnú operáciu mozgu. To, čo jej rovesníci už dávno vedia, sa ona len pomaličky začína učiť. Rodičia robia pre malú Dorotku čo je v ich silách. Veľmi jej pomáhajú rehabilitácie. „Rehabilitácie mali na dcérku len pozitívny efekt. Teraz už s oporou posedí 10-15min, prevaľuje sa na boky, na bruško. Neštvornožkuje, neplazí sa. Rehabilitační odborníci nám povedali, že všetko môže pekne dobehnúť, len sa jej treba venovať. No bohužiaľ nás brzdia financie. Mať choré dieťatko je ťažké, no najťažší je na tom pocit rodičov, keď mu chcú pomôcť, ale nemajú na to dostatok financií„, smutne vraví Dorotkina mama. Tento typ rehabilitácií poisťovňa neprepláca a tak sa rodina obrátila na Srdce pre deti. 

Ako pomôcť?

Pomôcť Dorotke môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej darcovskej SMS na číslo 871. Hodnota SMS je 5 €. Prispievať môžete do pondelka 19.10. (vrátane), alebo do soboty 24.10.2015 online platbou prostredníctvom  www.srdcepredeti.sk. Peniaze, ktoré sa vyzbierajú nad sumu 2.000 € potrebnú na intenzívny rehabilitačný pobyt, Nadácia Pontis prerozdelí medzi ďalšie deti zapojené v Srdci pre deti 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.