03. 08. 2016 Zodpovedné podnikanie

Právnická kancelária zamestnala robota

Robot-právnik „ROSS“ získal zamestnanie vo svojej prvej právnickej firme

ROSS je prvým robotom na svete vyrobeným preto, aby sa „stal“ právnikom. Zamestnala ho advokátska kancelária Baker & Hosteller, ktorá má v súčasnosti takmer 50 právnikov.

ROSS: Inteligentný kolega

Podľa riaditeľa a spoluzakladateľa advokátskej kancelárie Baker & Hosteller, Andrewa Arruda, podpísali licenciu s ROSSom aj ďalšie kancelárie, ktoré budú čoskoro známe.

ROSS, prvý právnik – robot na svete, vytvorený kognitívnym počítačom Watson od IBM, bol navrhnutý za účelom čítania a porozumenia jazyku, aby vedel predkladať hypotézy pri kladení otázok, skúmať a poskytovať odpovede (ako aj referencie a citácie) a zálohovať svoje závery. ROSS je schopný učiť sa a svoje vedomosti a skúsenosti si obohacuje vďaka interakcii s okolím.

Položíte mu otázku v angličtine, akoby ste boli kolegovia a ROSS prečíta celý zákon a odpovie citáciami a aktuálnymi údajmi z právnych predpisov, judikatúry a ďalších zdrojov, čím vás dostane rýchlo do obrazu“, píše sa na jeho webstránke. „Navyše ROSS monitoruje zákony po celý čas, aby vás upozornil na nové súdne rozhodnutia, ktoré môžu ovplyvniť váš prípad.“

Právnik ROSS taktiež minimalizuje čas spracovania dát, keďže dokáže eliminovať tisíce údajov na tie najrelevantnejšie a odpovede navyše prezentuje v neformálnej a zrozumiteľnej reči.

Riaditeľ oddelenia informačných technológií kancelárie Baker & Hosteller Bob Craig objasňuje dôvody, pre ktoré ROSSa najali: „V Baker & Hosteller veríme, že rozvíjajúce sa technológie, ako kognitívna výpočtová technika a iné formy umelej inteligencie môžu zlepšiť služby, ktoré poskytujeme našim zákazníkom.“

„Baker & Hosteller zapojil ROSSa do projektov od jeho prvého dňa v práci. Sme hrdí na to, že sme uzavreli partnerstvo so skutočným lídrom v priemysle, keďže plánujeme pokračovať touto cestou a rozvíjať ďalších právnych asistentov s umelou inteligenciou“, dodáva Bob Craig.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.
×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.