13. 07. 2017 Nadácia Pontis

Prečo sme boli tento rok na Pohode?

V centre festivalu sme aj tento rok otvorili stan Dobrej krajiny.

A návštevníkom sme nedávali bloček z registračnej pokladnice. U nás ste darovali a pomáhali dotykom. Prečo?

Aby ste:

• #1 mali výbornú kávu a koláče.
  • #2 mohli stretnúť svojich priateľov v príjemnom prostredí.
  • #3 vďaka VR videám nahliadli do svojho tela alebo spoznali život človeka na ulici.
  • #4 otestovali lavičku pre „smart“ mestá.
  • #5 sa odfotili s celebritami.
  • #6 si kúpili krásne tričko, mikinu, či inú nádhernú vecičku.

Áno, aj preto – ale ešte pre niečo viac.

DobraKrajina.sk už 8 rokov spája ľudí, ktorým život okolo nás nie je ľahostajný. Na Pohode sme boli najmä pre nich. Náš stan bol miestom stretnutí, i náhodných schovaní sa pred dažďom. Prebúdzali sme vás s prvými lúčmi slnka a dávali vám novú energiu na polnočné koncerty. Robili sme to preto, aby ste cítili, aké to je žiť v Dobrej krajine, kde sa o vás niekto stará s láskou. Náš stan bol rajom:). Dnes veríme, že túto skúsenosť odovzdáte ďalej. A budete tvoriť Dobrú krajinu tam, kde žijete a pracujete.

Podľa dobrovoľníčky Ivety sme boli rajom aj pre tím, ktorí sa o vás staral: „Ďakujem za možnosť byť dobrovoľníčkou vo vašom stane. Ste veľmi šikovní, super ste to zorganizovali. Teším sa, keď moja práca má zmysel a môžem ňou niekomu pomôcť. V stane sa zišiel skvelý tím ľudí a aj keď práca za barom bola makačka, necítila som sa ako v práci. Je to nezabudnuteľná skúsenosť.“ Tešíme sa z toho a aj my sme vďační za každého dobrovoľníka, ktorý vytvoril v našom stane pocit pohody.

Všetko, čo ste si u nás kúpili alebo zažili použijeme na ďalšie fungovanie nášho portálu. Aj tento rok na DobraKrajina.sk nájdete 60 overených dobročinných projektov. Napĺňajú veľmi konkrétnu potrebu vo svojej komunite alebo strategicky riešia problém, ktorý sa týka celej našej spoločnosti. V Nadácii Pontis im vytvárame priestor na profesionálny crowdfunding a dávame ich do pozornosti nových ľudí – darcov.

Takto napríklad spolu s nami vyrástla Nezábudka, ktorá sa venuje ťažko postihnutým deťom v okrese Senec. Alebo v Kokave nad Rimavicou vybudovali náučný včelín. Spolu s Agentúrou Pohoda a Depaul Slovensko sme začali Koncerty Doma Dobre. A Aliancia Fair-play mohla zaplatiť človeka, aby sa rok venoval investigatíve a zverejňovaniu spackaných či predražených tendrov. A je toho ešte viac. Vďaka návštevníkom stanu DobraKrajina.sk na Pohode tento rok 28. novembra odštartujeme #GivingTuesday a na Slovensku založíme tradíciu sviatku štedrosti, dávania a darovania. Už teraz ste srdečne pozvaní.

Ďakujeme, že aj vďaka vám môžeme pomáhať.

A veľmi ďakujeme všetkým partnerom, ktorí nám pomohli v našom stane vytvoriť raj. Za nádherný interiér patrí uznanie študentom Divadelnej fakulty VŠMU. Ste super! A ďakujeme spoločnosti VISA za príležitosť #pomáhaťdotykom po prvýkrát aj na Slovensku.

Naša vďaka patrí  partnerom, ktorí nám umožnili priniesť vám na Pohodu zážitky s pridanou hodnotou:

Ďakujeme partnerom!