06. 03. 2015 Filantropia

Prispejte Hanke na polohovaciu stoličku, ktorá jej umožní vzpriamene sedieť

Hanka trpí ťažkým ochorením mozgu a je nepohyblivá. Dnes potrebuje aj vašu pomoc.

Hanka Žilleová potrebuje špeciálnu stoličku, ktorá jej umožní individuálne nastavenie tak, aby mala

Potrebuje aj našu pomoc

Hanka od útleho detstva trpí vzácnou neurologickou chorobou, ktorá spôsobuje nesprávny vývin mozgu. „V podstate na nás nereaguje. Vedome sa neusmeje, cielene nepozoruje, nezaujímajú ju hračky, rozprávky. Má poškodené zrakové nervy, takže ani presne nevieme, čo dokáže vidieť. Určite vieme, že rozoznáva svetlo a tmu, a určite počuje,“ hovoria rodičia.

Dievčatko trpí aj epilepsiou

Odvtedy sa pridalo k ťažkej diagnóze niekoľko ďalších. Keď mala tri mesiace, prejavili sa u nej epileptické záchvaty. Nepodarilo sa ich zastaviť ani opakovanými pobytmi v nemocniciach na Slovensku a v Česku. „V máji mala Hanka 6 rokov a stále má záchvaty, aj 10-krát denne. Myslím, že epilepsia ju neskutočne unavuje,“ vraví mama dievčatka. 

Hanka sama bez pomoci nevie sedieť. Jej chrbátiku i ďalšiemu vývinu by veľmi prospela polohovacia stolička. Zariadenie je špeciálne prispôsobené potrebám dieťaťa a umožňuje individuálne nastavenie tak, aby malo dievčatko čo najväčší komfort.  Stolička stojí 4136 eur a štát v tomto prípade prispeje len 788 eur. Rodina je preto odkázaná na pomoc dobrých ľudí. Sme vďační za každý jej úsmev, lepšie udržanie hlavičky, spoločný výlet. Nečakáme, že by sa jej zdravotný stav výrazne zlepšil. Pre mňa by bolo úžasné, ak by sa dokázala sama pretočiť, prípadne sedieť,“ dodala s obrovskou vierou v hlase jej mamička.

Zašlite prázdnu SMS

Pomôcť Hanke môžete aj vy zaslaním prázdnej darcovskej SMS na číslo 871. Hodnota SMS je 5 €. Prispievať môžete do pondelka 9. marca alebo prostredníctvom webovej stránky www.SrdcePreDeti.sk bankovým prevodom vami darovanej sumy do 20.marca.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.