06. 09. 2016 Zodpovedné podnikanie

Prví dualisti IKT na Slovensku

V Košiciach sa zrodili historicky prví absolventi duálneho odborného vzdelávania v oblasti informačno-komunikačných technológií na Slovensku.

V Košiciach promovali prví absolventi trojročného duálneho vyššieho odborného štúdia.

Dvadsaťdva mladých talentov, a odteraz už aj zamestnancov T-Systems Slovakia, ukončilo 3-ročné vyššie odborné štúdium s prvkami duálneho vzdelávania.

Väčšina absolventov, ako prví mimo územia Nemecka, získala od Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory nemecký certifikát odbornej spôsobilosti, rovnocenný tomu, ktorý dostávajú študenti v Nemecku v odbore Fachinformatiker (špecialista pre počítačové systémy).

„Koncept tohto štúdia sme vytvorili na základe 40-ročnej skúsenosti v Nemecku a 20-ročnej v rámci skupiny Deutsche Telekom. A som veľmi pyšný na to, že sme v skutočnom partnerstve, v rámci silného a spoľahlivého legislatívneho rámca, dokázali spojiť skúsenosti vo výučbe predmetov pre budúcnosť s ambíciou mladých ľudí v tomto regióne. A podarilo sa to vďaka nadšeniu a vytrvalosti ľudí v Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Košiciach a T-Systems Slovakia,“ uviedol počas slávnostnej promócie Daniel Giebel, výkonný riaditeľ T-Systems Slovakia.

V jednotlivých ročníkoch tento školský rok celkovo študovalo 65 žiakov, z toho 5 dievčat. Časť vzdelávania sa uskutočňovala v Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Košiciach a časť v spoločnosti T-Systems Slovakia. Objem praktického vzdelávania dosahoval až 70 percent celkového dostupného času výučby, čo v priebehu 3 rokov štúdia predstavuje 1 600 hodín praktických cvičení a ďalších 1 050 hodín odbornej praxe vo firme.

Zdroj: T-Systems Slovakia

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.