21. 08. 2017 Zodpovedné podnikanie

Prvých 1000 dní je najdôležitejších

Séria videí, ktorých cieľom je upozorniť na zásady správnej výživy dieťaťa, odštartovala počas Svetového týždňa dojčenia začiatkom augusta.

Odborníkov vo videách spovedajú Dominika Morávková a Juraj Šoko Tabáček.

Prvých tisíc dní v živote dieťatka je časom radostného očakávania, vzrušujúceho stretnutia a vzájomného spoznávania, ktoré je výnimočným obdobím pre celú rodinu. Malý človiečik sa so svojimi najbližšími postupne učí sedieť, vyslovovať prvé hlásky a slovíčka, chodiť, ale aj jesť. To, čo dieťatko v prvých tisíc dňoch svojho života papá, ovplyvní jeho chuťové preferencie, imunitu, sklon k alergiám a dokonca aj pravdepodobnosť chronických ochorení v dospelosti. Preto je dôležité strave v tomto období venovať veľkú pozornosť.

Aby sme rodičom uľahčili rozhodovanie v otázkach výživy, spoločne s hercami Dominikou Morávkovou a Jurajom Šokom Tabáčkom sme natočili sériu videí,“ hovorí Mária Jendrišáková zo spoločnosti Danone Nutricia, ktorá za iniciatívou Prvých 1000 dní stojí.

V poučných a zároveň vtipných videách sa rodičia dozvedia aj to, ako najlepšie naštartovať imunitu dieťaťa, čo všetko dokáže materské mlieko a kedy je čas prejsť na prvé príkrmy. Dominika a Šoko v nich porozprávajú, aké radosti a starosti zažili so svojimi deťmi a lekári pediatri, imunoalergológovia, neonatológovia, gastroenterológ i gynekológ poskytnú odborné rady založené na najaktuálnejších vedeckých poznatkoch.

Všetky videá aj informácie o iných aktivitách iniciatívy sú dostupné na stránke 1000dni.sk.

Pozrite si, čo radia odborníci 

Dokonalé zloženie stravy, dokonalá teplota a vynikajúce servírovanie.“ Viete, o čom je reč? No predsa o materskom mlieku a dojčení. Vypočujte si viac o vynikajúcich vlastnostiach materského mlieka aj o tom, čo robiť, ak sú s dojčením problémy.

Vedeli ste, že imunita sa začína budovať už od pôrodu? A že jej optimálne fungovanie môžeme ovplyvniť práve stravou v prvých tisícoch dňoch života? Pozrite si viac vo videu o budovaní imunity.

Čo robiť, keď mrkva nechutí? Základom je trpezlivosť a opakované ponúkanie. Pozrite si, kedy je najlepšie začať s príkrmami a ako sa mení úloha stravy v druhom polroku dieťatka.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.