19. 08. 2014 Nadácia Pontis

Simonka už má na nožičke novú kožu

Prvá plastická operácia dievčatka (8) po nehode s domiešavačom.

 http://www.cas.sk/clanok/290867/prva-plasticka-operacia-dievcatka-po-nehode-s-domiesavacom-simonka-uz-ma-na-nozicke-novu-kozu.html

BRATISLAVA – Statočne bojuje zo všetkých síl! Simonka (8) z Malaciek, ktorú v júli zmietol z cesty domiešavač a v umelom spánku zápasila o život, podstúpila prvú plastickú operáciu. Dievčatko totiž po nehode prišlo o ľavú nožičku. Na tej druhej stratilo veľkú časť kože, preto mu lekári z ružinovskej nemocnice urobili plastiku.

Stav malej princeznej sa zlepšuje a čitateľom Nového Času posiela veľký úsmev. Rodičia sa každý deň modlia, aby ich dcérke bolo lepšie. –Simonku minulý týždeň previezli z Kramárov do ružinovskej nemocnice. Už nemusela byť pripojená na prístroje, a tak sa mohla začať liečba jej nožičky,“ vysvetľuje otec Miroslav. Podstúpila prvú časť operácie. Lekári jej zo zadočka odobrali kožu, ktorú jej aplikovali na zranenú nohu. –Ešte ju čaká ďalší zákrok, malo by to byť tento týždeň,“ hovorí otec, ktorý je s ňou v nemocnici, zatiaľ čo mama sa doma stará o štyroch Simonkiných bratov.

Z pokrokov malej princeznej sú rodičia dojatí. –Keď som ju videl, ako bezmocne leží týždne v umelom spánku, bol to ten najhorší horší pocit, čo rodič môže mať. Sme šťastní, že sa konečne usmieva, a keď mi povie ocko, som dojapovedal dojatý,“ povedal Miroslav. Nehoda sa stala koncom júla v Malackách, polícia ju stále vyšetruje. -Simonka bola na prechádzke s bračekom. Chcela prebehnúť cez cestu, no, bohužiaľ, nestihla a domiešavač ju zachytil,“ opísal hrôzu otec. Dievčatko ležalo v umelom spánku a potrebovalo súrne krv, ktorej bol nedostatok. Čitatelia Nového Času ukázali veľké srdce a za deň pre ňu po celom Slovensku darovali vyše 30 litrov krvi.

Liečba bude zdľhavá a náročná. Pri návrate do života bude Simonke pomáhať aj Srdce pre deti, ktoré je charitatívnym projektom denníka Nový Čas a spravuje ho Nadácia Pontis.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.