Slovenský fond pre verejnú politiku na Balkáne má nové logo

Autorom víťazného návrhu sa stal Matej Gábriš.

2. november 2011 - Slovenský fond pre verejnú politiku na Balkáne má nové logo. Nadácia Pontis začiatkom októbra vyhlásila súťaž o jeho vytvorenie, pričom autorom víťazného návrhu sa stal Matej Gábriš.

"Som veľmi rada, že sme mohli uskutočniť takúto súťaž. Ukázala nám záujem verejnosti o prezentovanie fondu, ktorý sa zaoberá verejnou politikou. Osobne ma teší, že sme mohli vyberať až zo 66 rôznych návrhov,” hovorí Andrea Cox, programová manažérka Nadácie Pontis, ktorá sa zaoberá projektami verejnej politiky na Balkáne.

O víťaznom logu rozhodovala porota v zložení 4 zástupkýň Nadácie Pontis a nezávislej konzultantky Ľubice Fábri, ktorá pôsobí ako riaditeľka Centra architektúry a dizajnu ARCHA. Porota z hodnotenia nevylúčila žiadnu prihlášku. Hodnotenie bolo nezávislé a anonymné, pričom sa do užšieho výberu rozhodla posunúť tri návrhy.

Pri výbere najvhodnejšieho loga pre Slovenský fond pre verejnú politiku na Balkáne sa hodnotila originalita, výtvarná kvalita a profesionalita návrhu, súlad s logom Nadácie Pontis a s design manuálom nadácie a tiež ekonomická náročnosť pri tlači. „Medzi neocenenými je niekoľko talentov, ktorí sa určite v budúcnosti presadia na poli grafického dizajnu. Pre nás je veľmi dôležité, že vybrané logo je univerzálne, nie je spojené so žiadnymi konkrétnymi aktivitami iných subjektov na Balkáne a zároveň je z neho cítiť veľmi jasné prepojenie na materskú organizáciu, ktorou je Nadácia Pontis, ktorá fond zriadila,” dodala Andrea Cox

Autor: Simona

Komentáre