05. 12. 2012 Filantropia

Srdce pre deti ste podporili sumou 575 653 eur

Úspešný galavečer charitatívneho programu Srdce pre deti má za sebou už druhý ročník. Ďakujeme vám za podporu.

Srdce pre deti pomohlo aj Martinkovi Kupcovi

Slováci, ktorých osudy detí nenechali ľahostajnými, zaslali spolu 113 115 darcovských SMS na číslo 871. Celkovo tak prispeli na pomoc deťom v hodnote 565 575 eur. Verejnú zbierku podporil aj mobilný operátor O2 Slovensko, ktorý za každý starý mobil odovzdaný v jeho predajniach, prispel vo výške 1 euro. Spolu v hodnote 7 658 eur. Sumou 2 420 eur podporili galavečer darcovia priamo cez webový portál Srdcepredeti.sk.

Peniaze rozdáme do posledného centu

Ľudia posielali v prospech charitatívneho programu 2012 Srdce pre deti esemesky aj na druhý deň, v pondelok 3. decembra. Slováci dodatočne poslali ďalších 4 857 SMS v hodnote 24 285 eur. Verejné zbierky Srdca pre deti v roku 2012 tak aktuálne dosahujú bezmála 600-tisíc eur, ktoré sú určené na pomoc najmenším.

„Fungovanie programu a jeho režijné náklady hradil Denník Nový Čas. Vďaka tomu sa môže celá suma verejnej zbierky do posledného centu použiť na pomoc konkrétnym deťom. Príbehy všetkých takto podporených detí Nadácia Pontis zverejňuje na internetovej stránke programu Srdcepredeti.sk,“ vysvetľuje programový koordinátor Srdca pre deti, Juraj Ondrejčík. 

Príbehy, ktoré chytajú za srdce

Diváci tohtoročného galavečera mohli vidieť osudy viacerých detí. Medzi nimi aj dvojičky Tomáška a Miloška, ktorí v dôsledku predčasného narodenia prekonali krvácanie do mozgu. „Tomáškovi lekári následne diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. Aby ju mohol prekonať a priblížiť sa vo vývoji bračekovi, Srdce pre deti mu uhradilo viactýždňový liečebný pobyt v rehabilitačnom zariadení v Šúrovciach pri Seredi. Pomohli sme tiež rodine nevyliečiteľne chorého Martinka Kupca,“ vymenúva J. Ondrejčík, ktorý s rodinami spolupracoval. V záujme spomalenia napredovania zákernej zriedkavej choroby Louis Barovej syndrómu, Srdce pre deti Martinkovej rodine preplatilo ozdravno-rehabilitačné pobyty vrátane hipoterapie a kompenzáciu nákladov v rámci častého cestovania za špecialistami a na liečenia.

Za srdce divákov chytil aj príbeh statočného bojovníka Martina Joppu. Nádejný športovec z Bardejova prišiel v dôsledku autonehody o obe nohy. Napriek tomu svoj boj nevzdal a dnes je svojím pozitívnym pohľadom na život inšpiráciou pre mnohých. Celé roky veľmi rád športuje, najviac sa venuje hokeju. Aby v hre mohol napredovať, potrebuje špeciálne sane určené pre športovcov s telesným hendikepom. Tie Martinovi pomôžu plniť si sen a dosahovať v hokeji ďalšie úspechy.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.