27. 06. 2016 Filantropia

Telekom podporuje rozvoj spoločensky prospešného podnikania

Nadačný fond Telekom nadviazal partnerstvo s medzinárodnou platformou Impact HUB v Bratislave.

Nadačný fond Telekom, okrem primárneho zamerania na komunitu Nepočujúcich, dlhodobo podporuje spoločensky prospešné podnikanie, rozvoj inovácií a pozitívne sociálne zmeny. V rámci tejto iniciatívy nadviazal partnerstvo s medzinárodnou platformou Impact HUB v Bratislave, ktorá vytvára príležitosti pre social business a social innovation prostredníctvom systematickej podpory podnikania napríklad cez programy ako Business Clinic, NGO cielená podpora či najväčším inkubačným programom pre zmysluplné biznis riešenia Impact Inkubátor.

Impact HUB ako inkubátor pozitívnych zmien

Impact HUB realizuje v tomto a budúcom roku, so strategickou podporou Nadačného fondu Telekom, prednášky, odborné workshopy, osobné konzultácie pre vybrané social projekty od lídrov a profesionálov na trhu, série cielených koučingov, mentoringov, ale aj unikátny trojmesačný profesionálny inkubačný program. Vďaka spolupráci s Nadačným fondom Telekom je možné prinášať a rozvíjať etablované formáty z medzinárodnej siete Impact Hub, napr. Social Impact Award, Investment Ready Program a ďaľšie.

Cieľom aktivít je zvýšiť dostupnosť podpory pre spoločensky prospešné projekty a podnikateľov a významne podporiť zmenu vnímania spoločensky prospešného podnikania na domácom trhu.

Na Slovensku postupne pribúdajú coworkingové aj networkingové aktivity, ktoré aktivizujú nové a nové nápady vedúce k rozvoju udržateľnejšej spoločnosti. Nadačný fond Telekom sa svojou finančnou podporou snaží o prepojenie neziskového a biznis sektora, vytváranie príležitostí pre podnikateľov a startupistov či zdieľanie know-how a skúseností medzi účastníkmi jednotlivých formátov.

“Stále nám na Slovensku chýba základná stavebná sila ekonomiky – aktívny jednotlivec. Podnikateľ. Ktorý nielenže robí spoločensky zodpovedné podnikanie, ale priamo rieši konkrétne spoločenské problémy svojou hlavnou biznis aktivitou. Zároveň sa vďaka podpore Nadačného fondu Telekom vieme sústrediť aj na neziskové organizácie a ich transformovanie na udržateľné socialbusiness riešenia,” vysvetlila Baška Klimek, spoluzakladateľka Impact HUB Bratislava.

„Nadácia Pontis víta a dlhodobo podporuje takéto aktivity, nielen v oblasti zodpovedného podnikania a firemnej filantropie, ale aj prostredníctvom sociálnych inovátorov, ktorí sa snažia o zmenu a rozvoj slovenskej spoločnosti a vytváranie adekvátnejšieho prostredia pre mladých ľudí,“ dodal Juraj Récky, programový manažér Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis.

Najbližším otvoreným programom, v ktorom majú social business riešenia možnosť získať praktické zručnosti a štartovací kapitál, je druhé kolo Impact Inkubátora, ktoré odšartuje v septembri 2016.

Viac informácií o medzinárodnej platforme Impact HUB, jednotlivých aktivitách a možnostiach prihlásenia sa nájdete na stránke http://impacthub.sk.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.