02. 09. 2013 Zodpovedné podnikanie

Tesco odmeňuje za ekologické nákupy

Obchodná sieť rozširuje zoznam výrobkov, za ktoré môžu zákazníci získať Zelené body za šetrenie prírody.

Spoločnosť Tesco rozširuje zoznam výrobkov, za ktoré môžu zákazníci získať Zelené body za šetrenie prírody. K viackrát použiteľným eko taškám, úsporným žiarovkám či biopotravinám pribudnú aj trvanlivé potraviny a oblečenie.

,,Projekt Zelené body je medzi zákazníkmi Tesco veľmi obľúbený. Len vlani majitelia Clubcard za svoje ekologické nákupy nazbierali rekordných 26 miliónov zelených bodov na svoje karty. Zákazníci tak šetria dvakrát – získavajú extra body na svoje karty Clubcard, ktoré sa im vo vyúčtovaní premenia na eurá a zároveň šetria prírodu,“ uviedol Peter Siváček, manažér vernostného programu Clubcard na Slovensku. Podľa neho chce tak spoločnosť ešte viac prispieť k ochrane životného prostredia a motivovať zákazníkov, aby znížili množstvo používaných plastových tašiek. Od 31. júla 2013 ich Tesco spoplatnilo symbolickou sumou 0,03 €.

Tesco odmeňuje verných zákazníkov za ekologické správanie a kúpu ekologických výrobkov zelenými bodmi už dva roky. Od augusta môžu majitelia vernostnej karty Clubcard získať zelené body aj za kúpu niektorého z vyše 300 výrobkov Fair trade oblečenia z BIO bavlny, ako sú napríklad tričká, topy alebo legíny, rovnako za kúpu nielen čerstvých, ale aj trvanlivých potravín vlastnej značky reťazca Tesco Organic, ako sú napríklad pomarančová šťava či cestoviny. Zelené body dostanú zákazníci aj za kúpu systému na výrobu domácej sódovky Sodastream alebo solárnej lampy. Celkovo si zákazníci môžu vybrať z vyše 600 výrobkov.

Zelené body Clubcard získa automaticky každý zákazník – držiteľ klubovej karty Clubcard platiaci pri pokladni, ktorý si kúpi ekologické produkty. Tieto výrobky sú v predajniach označené symbolom Zelené body a ich zoznam je na www.clubcard.sk.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.