20. 04. 2015 Zodpovedné podnikanie

Tisíce dobrovoľníkov sa už v júni zapoja do Nášho Mesta, jeho súčasťou bude aj Pro Bono Maratón

Tisíce dobrovoľníkov budú už v júni opäť pomáhať vo svojich mestách počas najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva Naše Mesto.

Skrášľovanie verejných priestorov, pomoc neziskovým organizáciám, čistenie parkov, úprava detských ihrísk, obnova materských a základných škôl, maľovanie plotov – to je len zlomok aktivít, ktorým sa bude v piatok a v sobotu 12. a 13. júna venovať viac ako 6000 dobrovoľníkov vo viac ako 11 mestách na Slovensku. To všetko v rámci najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva, do ktorého sa zapoja zamestnanci firiem v jednotlivých mestách i verejnosť. Cieľom Nášho Mesta je za dva dni vďaka dobrovoľníkom pomôcť organizáciám a inštitúciám, ktoré často nemajú kapacitu, ani financie vlastnými silami urobiť žiadané zmeny.

Nadácia Pontis sa v začiatkoch Nášho Mesta inšpirovala dobrovoľníckym podujatím New York Cares v Amerike, kde dobrovoľníci pravidelne pomáhajú a skrášľujú svoje mesto.  

Ľudia z firiem zapoja hlavy v Pro Bono Maratóne

Súčasťou Nášho Mesta bude už druhýkrát aj Pro Bono Maratón, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 11. júna. V rámci neho budú komunikační a reklamní experti, ako aj ďalší profesionáli z firiem pomáhať 12 neziskovkám. „Tento rok sa pridajú aj advokáti a ľudia pracujúci v oblasti IT, ľudských zdrojov a strategického poradenstva. V zahraničí je bežné, že takto pomáhajú neziskovkám,“hovorí Monika Brošková, programová manažérka Nadácie Pontis. Nadácia organizuje Pro Bono Maratón po vzore USA, Nemecka, Francúzska či Japonska. Kreatívne tímy reklamných a komunikačných agentúr už takto počas minuloročného Kreatívneho maratónu 12 hodín nepretržite pracovali na kampaniach a komunikačných stratégiách pre sedem známych neziskoviek.

„Bezplatné pro bono služby v prospech komunity sa čoraz viac stávajú prirodzenou súčasťou firemného sveta. Pro bono dobrovoľníctvo je špecifické v tom, že ľudia poskytujú svoj čas a odborné zručnosti bezplatne v prospech neziskových organizácií,“ vysvetľuje Monika Brošková.

Nadácia Pontis sa už roky podieľa na vytváraní a rozvíjaní partnerstiev medzi firmami a neziskovými organizáciami. Z nich profitujú aj firmy, pretože organizácie nielen napomáhajú k riešeniu problémov na Slovensku, ale tiež podporujú osobný a profesionálny rozvoj zapojených dobrovoľníkov.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.