Tvorivosť s fľašami od Coca-Coly?

V auguste spustil najznámejší výrobca nealkoholických nápojov novú kampaň.

© dontwastecreate.co.uk

Don´t Waste. Create (Nevyhadzujte. Tvorte), vyzýva firma spotrebiteľov, aby nevyhadzovali plastové fľaše, ale radšej z nich vyrobili niečo užitočné do domácnosti alebo ich odovzdali na recykláciu.

Kampaň trvá do 30. septembra a je určená zákazníkom na britských ostrovoch. Má podtitul „udržateľná“, avšak k umiernenej spotrebe nenabáda. Coca-Cola sa totiž spojila so sieťou obchodných domov Sainsbury´s – každý, kto na stránke www.dontwastecreate.co.uk odpovie na niekoľko otázok týkajúcich sa používania plastových fliaš a zaviaže sa k ich vyhodeniu do separovaného zberu (a tým k recyklácii), automaticky získa zľavový kupón na nákup nápojov Coca-Cola.

Nick Brown z manažmentu Coca-Coly hovorí: „Chceme motivovať našich zákazníkov k tomu, aby rozmýšľali nad tým, ako naložia s obalmi použitých produktov. Udržateľnosť môže byť spojená aj so zábavou.

Stránka kampane však ponúka len tri návody, ako doma zužitkovať plastovú fľašu – okrem lietadielka sa z nej podľa rád Coca-Cola dá vyrobiť krmítko pre vtáky a zavlažovacia nádoba pre pestovanie rastlín.

Čo praktické sa dá vyrobiť z ďalších Coca-Cola fliaš (ktoré zákazníci získajú napríklad vďaka zľavovým kupónom) už firma ponecháva na tvorivosti zákazníkov.

Zdroje: packagingnews.co.uk; dontwastecreate.co.uk

Komentáre