06. 04. 2017 Nadácia Pontis

Uznanie pre Zelené bicykle. Dostali prestížne ocenenie Zelená firma

Nadácia Pontis udeľovala ceny počas slávnostného galavečera, na ktorom sa zúčastnil aj prezident Andrej Kiska.

Mirety Dian (vpravo) si ocenenie prebral z rúk Branislava Brunovského.

PRIEVIDZA. Bratia Dianovci z Prievidze získali ocenenie Via Bona Slovakia 2016 za zodpovedné podnikanie. Ich projekt Zelený bicykel dostal cenu v kategórii Zelená firma.

Systém zdieľaných bicyklov porotu upútal znižovaním ekologického dopadu motorizovaných dopravných prostriedkov, vytváraním zdravých návykov u ľudí a znižovaním premávky v meste.

Pilotný projekt bol spustený v Prievidzi a mesto zaň získalo ocenenie „Efektívne trvalé opatrenia“ od Ministerstva životného prostredia. Jedným z cieľov projektu ja aj aktívne komunikovať s mestami a spolu s nimi hľadať možnosti ekologickej prepravy na krátke trasy.

Plánujú rozzelenať celú krajinu

„Zisk titulu Zelená firma roka je pre nás poctou a obrovskou prestížou o to viac, že sme maličká a mladá firma. Zároveň je to aj záväzok voči celému Slovensku, aby sme pokračovali v uskutočňovaní našich odvážnych plánov a rozzelenávali našu krajinu, mesto po meste,“ povedal spoluautor projektu Mirety Dian.

Ako dodal, ocenenie vníma ako mohutný príval energie pokračovať v tom, čo robia.

„Sme veľmi šťastní a ďakujeme všetkým, ktorí nám držali palce, ďakujeme porote, že vložili do nás dôveru a nadácii Pontis za možnosť zúčastniť sa na tejto súťaži a skvelom galavečere,“ poďakoval Dian.

I keď podľa vlastných slov Dianovci na príprave novej sezóny Zelených bicyklov usilovne pracovali, sezónu s príchodom jari spustiť nestihli.

„Robíme všetko preto, aby sme v apríli dokončili všetku prácu a bicykle dali do obehu čím skôr. O to viac sa budú mať ľudia na čo tešiť. Prichystali sme mnoho noviniek od prehadzovačiek, výškovo nastaviteľných sediel, nepremokavých prvkov až po to najočakávanejšie, zrušenú osobnú registráciu a nutnosť vlastniť mobilný internet,“ avizoval Dian.

V tejto sezóne podľa neho ľuďom postačí aj jednoduchý mobil pre zaslanie SMS, alebo čipová karta, ktorú získajú všetci doposiaľ registrovaní užívatelia úplne bezplatne.

Obstáli v silnej konkurencii

O ocenenie Via Bona Slovakia sa v tomto roku uchádzalo spolu sedemdesiatjeden malých, stredných a veľkých firiem. Tento rok Nadácia Pontis prijala desať nominácii v kategórii Zodpovedná veľká firma, čo je najviac v tejto kategórii v doterajšej histórii.

Ocenenia udeľovali v šiestich kategóriách a rozdané boli aj Cena verejnosti, o ktorej rozhodli čitatelia denníka SME a Cena za sociálne inovácie. Tú odovzdávali prvýkrát a bola určená projektom s potenciálom zmeniť prístup k riešeniu niektorého dlhodobého spoločenského problému.

Najinšpiratívnejšie príklady zodpovedného podnikania vyberali nezávislé poroty zložené zo zástupcov biznisu, štátnej správy, médií, mimovládneho sektora a vzdelávacích inštitúcií.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.