08. 08. 2017 Sociálne inovácie

V júni po prvý raz rozhýbali celú školu

Festival športu a zdravého životného štýlu Rozhýb svoju školu si v júni mohli odskúšať ako prví žiaci zo ZŠ Mierová v Bratislave.

Akčný športový deň má vzbudiť u detí lásku k pohybu. Na ZŠ Mierová sa ho zúčastnilo viac ako 500 detí. Festival prichádza na školy aj vďaka Nadačnému fondu Unilever.

„Decká nosia v hlave veľký objem vedomostí a informácií, avšak málokedy sa idú vyvetrať von a odreagovať sa. Dnes tvoria ich svet youtube videá a v tomto virtuálnom ošiali nenachádzajú miesto pre aktívny pohyb. Rozhodli sme sa u nich vyvolať pobláznenie z omnoho zdravšej aktivity! A podarilo sa nám to,“ hodnotí pilotný deň plný športových aktivít Dušan Matúška z organizácie Rozhýb svoje mesto.

Festival sa deťom „prihovára“ ich rečou – nechýbajú súťaže či chytľavé aktivity popretkávané užitočnými informáciami. Žiaci si mohli zabehnúť pretekársku trať, balansovať na lane, nechali sa uniesť Tancom Ulice alebo sa naučili, ako sa robí správny drep a plank.

Zdroj: Rozhýb Svoje Mesto

„Deti majú problém zdvihnúť sa na hrazde hore a dolu. Videli sme však, že chcú byť aktívne a majú z toho radosť. Hravou formou sa dá spraviť zo športu zábava, ktorú nepremôže ani únava,“ dopĺňa D. Matúška.

V septembri čaká festival aj ďalších 7 škôl, napríklad v Nitre, Kremnici, Lučenci, ale aj v Spišskom Štvrtku či v ďalších mestách.   

Zdroj: Rozhýb Svoje Mesto

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.