25. 05. 2014 Nadácia Pontis

V Starej tržnici dnes oslavujú Deň Afriky a jedia aj holandské wafle

Priestory bratislavskej Starej tržnice dnes zaplnili fotografie z Južného Sudánu a Kene.

http://s.sme.sk/r-rss/7214388/bratislava.sme.sk/v-starej-trznici-dnes-oslavuju-den-afriky-a-jedia-aj-holandske-wafle.html

Dnes je Deň Afriky. V Starej Tržnici ho oslavujú výstavou fotiek z Južného Sudánu a Kene, ale aj kuchárskym workshopom či kvízom o Afrike.

BRATISLAVA. Priestory bratislavskej Starej tržnice dnes zaplnili fotografie z Južného Sudánu a Kene od režisérky Lucie Halmovej. Návštevníci sa mohli naučiť variť autentické africké jedlá, alebo ich zabávali hudobné a tanečné vystúpenia migrantov z Afriky. Oslavuje sa tam totiž Deň Afriky. Keďže 25. mája sa slávi Deň Afriky, pripravili sme pestrú paletu workshopov a kultúrneho programu pre malých aj veľkých, informovala Denisa Chylová z Aliancie Stará Tržnica.

Diskutovalo sa napríklad o tom, ako ľudia vidia Afriku, Človek v ohrození pripravil kvíz o mýtoch Afriky a v tržnici bola aj módna prehliadka Africká žena. V Starej tržnici však dnes návštevníci našli aj holandské špeciality. Holandská komunita v Bratislave totiž pripravila charitatívny trh na podporu verejnej zbierky Obnovme spolu strechu Starej tržnice, ktorá aktuálne prebieha na portáli Dobrákrajina.

V tržnici sú tak dnes v ponuke holandské syry, pivo, wafle, kvety, holandský jablkový koláč appeltaart a nechýbajú ani pelendreky. Návštevníci si môžu vyskúšať aj holandské kroje, dreváky, prečítať si holandskú literatúru v slovenčine aj slovenskú literatúru po holandsky a deti zabávajú holandské hry. Program dopĺňa veselý workshop Pošta zo Starej tržnice a celodenný cirkusový workshop. Komunitná nedeľa v Starej tržnici pod názvom Nedeľná paráda trvá až do 17.00 h.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.