29. 07. 2014 Nadácia Pontis

V Zemianskych Kostoľanoch sa sústredia na prácu s mládežou

Mladí futbalisti sa vďaka Nadácii Pontis pýšia novým výstrojom.

Nie je to tak dávno, keď v Zemianskych Kostoľanoch hrozilo mužstvu mužov hrajúcich V. ligu ZsFZ pád do súťaží OblFZ Prievidza z dôvodu nesplnenia podmienky dostatočného počtu mládežníckych družstiev.

V súťažnom ročníku 2010/2011 sme museli odhlásiť dorastencov pre nízky počet hráčov, a tak nám zostalo jediné mužstvo žiakov. Situácia bola alarmujúca a boli sme si vedomí, že je potrebné urobiť zmeny a prilákať mladých k futbalu. V nasledujúcom ročníku sme preto vytvorili mladších aj starších žiakov. U starších žiakov nám veľmi pomohli dievčatá, bez ktorých by sme to nezvládli. Paradoxom je, že svedomitým tréningom sa naše dievčatá dostali aj do reprezentačných kategórií a v školských celoslovenských pohároch sa po tri roky umiestnili vždy v prvej trojke.

V ročníku 2012/2013 sme začali spoluprácu so susednými Bystričanmi, z čoho vznikol projekt výchovy spoločnej mládežníckej základne. Už v prvom roku fungovania obe mužstvá žiakov ovládli svoje súťaže a zabezpečili si postup do vyššej súťaže. V ročníku 2013/2014 sa mladší a starší žiaci predstavili v III. lige a navyše do súťaží OblFZ Prievidza sme prihlásili mladšiu prípravku, ktorá zbierala svoje prvé skúsenosti s futbalom.

Napriek záujmu našich žiakov nás v klube stále trápila chýbajúca kategória dorastu. Počas súťaže sme hľadali možnosti, ako by sme mali postupovať a nakoniec sa nám podarilo opäť s Bystričanmi dohodnúť na vhodnom modeli, ktorý bude verím úspešný. Od novej sezóny tak už budeme so štyrmi mládežníckymi mužstvami patriť k najaktívnejším v našom regióne. Nechceme však ísť len do kvantity, prvoradou úlohou našich trénerov je zabezpečiť kvalitný tréningový proces a vedenie klubu sa bude snažiť splniť zodpovedné podmienky.

Touto cestou by som sa chcel poďakovať všetkým trénerom v klube, funkcionárom, hráčom, rodičom a v neposlednom rade Obci Zemianske Kostoľany za výraznú podporu športu. Naša snaha o kvalitnú prácu s mládežou bola podporená tento rok aj z Nadačného fondu Slovenskej sporiteľne v Nadácii Pontis, keď náš projekt Dve obce s jedným cieľom bol úspešný v grantovom programe Futbal to je hra 2014. Naši mladí futbalisti sa tak môžu popýšiť novým výstrojom, tréningovými pomôckami a loptami v hodnote 2 464 eur.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.