03. 11. 2017 Zodpovedné podnikanie

Vec podporil kampaň na vrátenie nepotrebných mobilov

Zákazníci ich môžu priniesť do predajne Orangeu, zbierajú sa aj na koncertoch kultových Trosiek.

Mobily sa stali súčasťou nášho života a vďaka neustálym technologickým pokrokom ich meníme častejšie ako v minulosti. S kúpou nového zariadenia by bolo najlepšie zbaviť sa toho starého, väčšinou ale nepotrebné telefóny končia odložené a zabudnuté v zásuvkách.

Nepotrebné mobilné zariadenia prinášali zákazníci do predajní Orangeu už štrnásť zberných období. Spolu sa tak ekologicky zlikvidovalo vyše štvrť milióna starých mobilov. Uplynulé obdobie sa do programu „Zo svojho starého mobilu chcem dostať to najlepšie” zapojilo na celom Slovensku 4215 zákazníkov, ktorí dokopy priniesli 11 900 zariadení. Celkový objem odovzdaných zariadení sa tak vyšplhal na 250 505 kusov. Odovzdaním telefónu sa už tradične pomáhalo hneď dvakrát. Profesionálne ekologické zlikvidovanie šetrí našu planétu a za každý odovzdaný telefón venuje Orange 50 centov konkrétnej neziskovej organizácii. Tentokrát bola zbierka určená pre nezávislé záujmové združenie občanov a právnických osôb Liga za duševné zdravie. Vďaka nepotrebným mobilom im tak Orange so svojimi zákazníkmi pomohol celkovou sumou 5 950 eur.

Staré mobily sa vracajú

Zber nepotrebných mobilov pokračuje aj v ďalších mesiacoch, tentoraz pod heslom „Staré mobily sa vracajú”. Aktuálna zbierka prebieha od 1. októbra do 31. januára 2018. Finančný výťažok z nej bude určený na ovplyvňovanie zmeny sociálneho systému v prospech ohrozených sociálnych skupín obyvateľstva, ktorému sa venuje verejná zbierka Lienka pomoci pod hlavičkou Nadácie Socia. Z každého odovzdaného a ekologicky zrecyklovaného telefónu poputuje 50 centov na kampaň Staroba sa nás dotýka, ktorá pomáha tráviť seniorom starobu tam, kde to majú najradšej – doma. Zákazníci, ktorí do konca januára 2018 odovzdajú svoj starý mobil v predajni Orangeu môžu navyše každý mesiac hrať o 5 telefónov LG G6.

Starý mobil je na dve veci

Ekologická likvidácia, finančná podpora pre Lienku pomoci a šanca vyhrať špičkový telefón však nie je všetko, čo môžu zákazníci získať. Myšlienku zbierky mobilov sa rozhodol podporiť aj známy slovenský raper Vec, a to prostredníctvom série koncertov kapely Trosky, ktorá sa po dvadsiatich rokoch vrátila na pódiá. Ak návštevníci priniesli priamo na koncert nepotrebný mobil, mohli získať špeciálny darček – exkluzívnu šiltovku s logom Trosky – ktorá nie je dostupná nikde inde. ,,Je výborné, že existujú takéto projekty a oceňujem skvelý nápad, že môžeme pomôcť nie len prírode aj ľuďom, ktorí to potrebujú. Teším sa, že môžeme túto myšlienku podporiť. Takže, staré mobily sú na dve veci – aby ste ich doniesli do predajne Orangeu alebo na koncert Trosiek,“ povedal raper Vec.

Po Košiciach, Banskej Bystrici a Žiline ešte stíhate koncert v Bratislave (11.11.), kde bude okrem výbornej „retro“ atmosféry a nostalgických spomienok na stále aktuálne hity spred dvadsiatich rokov pripravená aj špeciálna zberná nádoba na staré mobily.

Viac informácií o aktuálnej zbierke nepotrebných mobilných telefónov nájdete na tomto linku.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.