05. 04. 2018 Nadácia Pontis

Za slušné Slovensko sa postavili ľudia opäť aj v centre Piešťan

Na Námestí slobody sa vo štvrtok 5. apríla podvečer uskutočnilo ďalšie zo zhromaždení Za slušné Slovensko.

Organizátori vyzvali k systémovým zmenám na ministerstve vnútra, zhromaždeným desiatkam ľudí sa prihovorila Lenka Surotchat z nadácie Pontis i Anna Galovičová, ktorá sa podieľala na protestných zhromaždeniach Nežnej revolúcie.
Na úvod dnešného zhromaždenia prečítal Igor Kopáčik vyhlásenie k systémovým zmenám na ministerstve vnútra, ktoré organizátori pripravili s iniciatívou Chceme veriť. Potom sa prítomným prihovorila Lenka Surotchak z nadácie Pontis, ktorá je jednou z najväčších grantových a operačných nadácií na Slovensku.
Najzaujímavejším pre prítomných bolo zrejme vystúpenie Anny Galovičovej, ktorá v Piešťanoch spoluorganizovala protestné zhromaždenia počas Nežnej revolúcie v novembri 1989. Dnes je predsedníčkou občianskeho združenia Slovenská sieť proti chudobe. Vyzvala ľudí k výdrži, aby bolo možné zrealizovať zmeny, ktoré žiadajú.
Organizátori tiež prečítali list od novinára Andreja Bána, ktorý odhalil činnosť agromafie na východnom Slovensku. Na záver si účastníci zhromaždenia pripomenuli novinára Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú minútou ticha a zaznela štátna hymna.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.