25. 09. 2017 Zodpovedné podnikanie

Záver septembra bude patriť zeleným budovám

Slovenská rada pre zelené budovy už po siedmy raz usporadúva Týždeň zelených budov na Slovensku.

Slovenská rada pre zelené budovy už po siedmy raz usporadúva Týždeň zelených budov na Slovensku. Tento sa koná súbežne so Svetovým týždňom zelených budov (World Green Buidling Week), ktorý je vlajkovou loďou zelených rád po celom svete. Zástupcovia udržateľnej výstavby upriamujú pozornosť na masívnu propagáciu ekologických, sociálnych a ekonomických cieľov, od riešenia klimatických zmien až po vybudovanie zeleného bývania, pracovného prostredia a komunít – lepších miest pre život, prácu a zábavu.

Hlavným mottom tohtoročného Týždňa zelených budov na Slovensku je  „Zdravé budovy – kvalitné prostredie“. Naše akcie zameriame na zdravé kancelárske budovy, zdravé bývanie a venovať sa budeme aj vplyvu zmeny klímy na budovy.

Podujatia Týždňa zelených budov sa budú konať od 25. do 29. septembra 2017. V jednotlivých dňoch sa budeme venovať týmto témam.

Dnes odštartujeme Týždeň zelených budov na tradičnom Green Business Clube. Tešiť sa môžete na predstavenie viacerých zaujímavých noviniek z dielnej Slovenskej rady pre zelené budovy, o svojom novom projekte nám povie aj zástupca Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry. V neposlednom rade vám zástupcovia Ecocapsule predstavia novú cestu udržateľného bývania, ktorá si našla fanúšikov medzi obrovským množstvom ľudí na celom svete.  

V utorok(26.9.2017) vám s lídrami v smart riešeniach pre komfortné vnútorné prostredie ukážeme nové  priestory objektu Zuckermandel a novinky využité pri výstavbe a prevádzke tejto budovy.

V stredu (27.9.2017) sa budeme venovať ďalšej téme súvisiacej so zdravými budovami a kvalitným prostredím a tými je cirkulárna ekonomika a nakladanie s odpadmi.

Vo štvrtok (28.9.2017) prebehne diskusia s kandidátmi na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Pýtať sa ich budeme na ich predstavu o adaptácii BSK na zmeny klímy a smart riešenia pre BSK.

Záver týždňa bude už tradičnej venovaný podujatiu Green Day. Študentov stredných škôl privítame na tomto zábavno-vzdelávacom dni už po 4. krát, tentoraz v priestoroch Fresh Marketu.

Podujatia Týždňa zelených budov pripravujeme v spolupráci s partnermi, ktorými sú: Schüco, Prvá stavebná sporiteľňa, Metrostav, Siemens, Daikin, J&T Real Estate, SIEA, JRK Waste Management a EkoRast.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.