11. 04. 2017 Nadácia Pontis

Zelené bicykle dostali prestížne ocenenie Zelená firma

Nadácia Pontis udeľovala ceny počas slávnostného galavečera, na ktorom sa zúčastnil aj prezident Andrej Kiska.

PRIEVIDZA. Bratia Dianovci z Prievidze získali ocenenie Via Bona Slovakia 2016 za zodpovedné podnikanie. Ich projekt Zelený bicykel dostal cenu v kategórii Zelená firma.
Systém zdieľaných bicyklov porotu upútal znižovaním ekologického dopadu motorizovaných dopravných prostriedkov, vytváraním zdravých návykov u ľudí a znižovaním premávky v meste.
Pilotný projekt bol spustený v Prievidzi a mesto zaň získalo ocenenie „Efektívne trvalé opatrenia“ od Ministerstva životného prostredia. Jedným z cieľov projektu ja aj aktívne komunikovať s mestami a spolu s nimi hľadať možnosti ekologickej prepravy na krátke trasy.

Plánujú rozzelenať celú krajinu

„Zisk titulu Zelená firma roka je pre nás poctou a obrovskou prestížou o to viac, že sme maličká a mladá firma. Zároveň je to aj záväzok voči celému Slovensku, aby sme pokračovali v uskutočňovaní našich odvážnych plánov a rozzelenávali našu krajinu, mesto po meste,“ povedal spoluautor projektu Mirety Dian.
Ako dodal, ocenenie vníma ako mohutný príval energie pokračovať v tom, čo robia.
„Sme veľmi šťastní a ďakujeme všetkým, ktorí nám držali palce, ďakujeme porote, že vložili do nás dôveru a nadácii Pontis za možnosť zúčastniť sa na tejto súťaži a skvelom galavečere,“ poďakoval Dian.
I keď podľa vlastných slov Dianovci na príprave novej sezóny Zelených bicyklov usilovne pracovali, sezónu s príchodom jari spustiť nestihli.
„Robíme všetko preto, aby sme v apríli dokončili všetku prácu a bicykle dali do obehu čím skôr. O to viac sa budú mať ľudia na čo tešiť. Prichystali sme mnoho noviniek od prehadzovačiek, výškovo nastaviteľných sediel, nepremokavých prvkov až po to najočakávanejšie, zrušenú osobnú registráciu a nutnosť vlastniť mobilný internet,“ avizoval Dian.
V tejto sezóne podľa neho ľuďom postačí aj jednoduchý mobil pre zaslanie SMS, alebo čipová karta, ktorú získajú všetci doposiaľ registrovaní užívatelia úplne bezplatne.

Obstáli v silnej konkurencii

O ocenenie Via Bona Slovakia sa v tomto roku uchádzalo spolu sedemdesiatjeden malých, stredných a veľkých firiem. Tento rok Nadácia Pontis prijala desať nominácii v kategórii Zodpovedná veľká firma, čo je najviac v tejto kategórii v doterajšej histórii.
Ocenenia udeľovali v šiestich kategóriách a rozdané boli aj Cena verejnosti, o ktorej rozhodli čitatelia denníka SME a Cena za sociálne inovácie. Tú odovzdávali prvýkrát a bola určená projektom s potenciálom zmeniť prístup k riešeniu niektorého dlhodobého spoločenského problému.
Najinšpiratívnejšie príklady zodpovedného podnikania vyberali nezávislé poroty zložené zo zástupcov biznisu, štátnej správy, médií, mimovládneho sektora a vzdelávacích inštitúcií.

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.